Klete Keller:

OL-helt tiltalt etter Capitol-storming

Klete Keller (38) er en amerikansk OL-vinner. Nå er han tiltalt for en rekke lovbrudd etter å ha blitt identifisert som en demonstrantene som stormet Capitol-bygningen.

AVSLØRES: OL-vinner Klete Keller skal angivelig være blant de som stormet Kongressen. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NBC-reporter Scott MacFarlane har delt et dokument som viser at Keller har blitt tiltalt for en rekke lovbrudd av tiltalejuryen (the grand jury, journ. anm.).

Den tidligere svømmeren ble identifisert i en video fra innsida av Kongressbygningen. 38-åringen bar en amerikansk landslagsjakke under opptøyene og risikerer nå å dømmes på flere punkter.

Ifølge Washington Post skal jakka ha vært en av årsakene til at gamle lagkamerater, trenere og annet støtteapparat enkelt har identifisert Keller.

Han risikerer nå en straff på nesten 30 år i fengsel, skriver avisa.

En samlet Kongress måtte rømme og det oppsto fullstendig kaos i Washington D.C 6. januar. Flere Donald Trump-tilhengere stormet Kongressen og gjorde den seremonielle seansen til blodige og livsfarlige opptøyer. Til sammen fem personer døde etter opptøyene.

Trump-tilhenger

Keller skal ha blitt mer og mer interessert i politikk de siste åra, men skal ikke ha vært radikal. Samtidig var han stadig mer støttende overfor Trump i sosiale medier.

På videoen ser man det som skal være Keller stå med ryggen mot en gruppe politi som forsøker å kontrollere demonstrantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer