Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robert Johansson og Marlene Messell

OL-helten fant kjærligheten

- Jeg møtte ei jente jeg likte veldig godt, sier Robert Johansson. Men hopp-NM rant bokstavelig talt bort.

KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER: Robert Johansson (28) har funnet tonen med Marlene Messell (24). Her på sletta i Midtstubakken i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER: Robert Johansson (28) har funnet tonen med Marlene Messell (24). Her på sletta i Midtstubakken i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Hoppsesongen skulle etter planen starte i dag, men regnvær satte en stopper for NM i Midtstubakken.

Skihopperne har gjort det til en tradisjon å starte sesongen med normalbakke-NM, og det yret av liv i bakken. Dessverre spilte ikke værforholdene på lag. Med regn i sporet så arrangøren seg nødt til å avlyse.

Robert Johansson (28) - som tok tre OL-medaljer i vinter - var blant favorittene. Da det ikke ble noe renn, fikk han i alle fall et hyggelig gjensyn med kjæresten Marlene Messell (24). Hun har tatt Johansson med storm de siste månedene.

HUMØRET PÅ TOPP: Det var smågrått i Midtstubakken i dag. Men humøret var på topp hos Robert Johansson og Marlene Messell. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HUMØRET PÅ TOPP: Det var smågrått i Midtstubakken i dag. Men humøret var på topp hos Robert Johansson og Marlene Messell. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- I april møtte jeg ei jente jeg likte veldig godt. Vi klikket bra og fant tonen. Jeg har kost meg veldig etter at jeg ble kjent med henne, forteller 28-åringen på sletta i Midtstubakken i Holmenkollen.

Den karakteristiske barten er fortsatt på plass, nå med litt mer skjegg rundt. Og med et smil om munnen påpeker Messell:

- Jeg er trønder, så det er jo klart jeg liker bart!

Paret er ikke offisielt samboere, men Johansson forteller at de bor mye sammen. Hun jobber i dagligvarebransjen. Da de møttes, visste hun ikke helt hvem OL-helten var. Hun hadde heller ikke vært på et offisielt hopprenn før i dag, men dessverre måtte alle reise hjem uten at det ble kåret en vinner.

- Hun fikk bare sett prøveomgangen. Men planen er at hun skal være med på Hoppuka i vinter, forteller Johansson.

Sammen med Daniel-André Tande er han Norges antatt sterkeste kort også i vinter. Allerede neste helg braker det løs med verdenscupen i Wisla i Polen. Det er ventet stinn brakke i Malinkabakken, og Johansson håper å markere seg fra første stund i hoppgale Polen.

OL i Pyeongchang endte med gull i lagkonkurransen, bronse i stor bakke og bronse i normalbakken. I verdenscupen ble han nummer fem. Bravadene har gjort 28-åringen til en fryktet skikkelse i hoppbakken.

FIKK ÆRESPRIS: Maren Lundby. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FIKK ÆRESPRIS: Maren Lundby. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Jeg har lyst til å fighte i toppen i alle konkurranser. Jeg vil vise et jevnt nivå. Og så må jeg innrømme at det frister å prestere i turneringer som Hoppuka og Raw Air. VM er naturligvis det store målet.

- Hvordan har sommeren vært?

- Den har vært fin. Jeg har fått veldig gode svar, spesielt nå på slutten. Kroppen begynner virkelig å nærme seg der jeg vil at den skal være. Teknikken begynner å sitte enda bedre, det er deilig.

Johansson fortsetter:

- Jeg har prioritert tung styrke. Jeg har gjort knebøy til jeg ser stjerner. Det virker som om kroppen har respondert veldig bra på dette.

Også jentene skulle hoppe NM i dag. Det ble heller ikke noe av. Men favoritt Maren Lundby kunne trøste seg med at hun fikk utdelt Fearnleys olympiske ærespris. Som mange husker, tok hun OL-gull i vinter.

Denne sesongen får også jentene hoppe Raw Air. Det er mulig, blant annet takket være én million kroner over statsbudsjettet.

Prispengene er de samme som hos gutta. Skulle Lundby vinne alle rennene, vil hun kunne innkassere rundt 500 000 kroner på ei uke.

SLIK ARRANGERES VERDENSCUPEN FØR JUL:

Menn

  • Wisla (Polen): 16.-18. november
  • Ruka (Finland): 23.-25. november
  • Nizjnij Tagil (Russland): 30. november - 2. desember
  • Titisee-Neustadt (Tyskland): 7.-9. desember
  • Engelberg (Sveits): 14.-16. desember

Kvinner

  • Lillehammer (Norge): 29. november - 2. desember
  • Titisee-Neustadt (Tyskland): 7.-9. desember
  • Premanon (Frankrike): 14.-16. desember

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!