Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Lorentzen vant verdenscupen sammenlagt

OL-helten fikk hjelp av lagkompisen - vant verdenscupen sammenlagt

Brøt ny barriere søndag.

NYTT TROFÉ: Håvard Holmefjord Lorentzen sikret sammenlagtseieren i 500 meter-cupen søndag. Ikke lenge etterpå sørget Sverre Lunde Pedersen for at lagkompisen også vant totalcupen. Foto: AFP PHOTO
NYTT TROFÉ: Håvard Holmefjord Lorentzen sikret sammenlagtseieren i 500 meter-cupen søndag. Ikke lenge etterpå sørget Sverre Lunde Pedersen for at lagkompisen også vant totalcupen. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentzens prestasjoner denne vinteren har vist at norsk skøytesport er på full vei framover.

Søndag brøt Lorentzen en ny barriere. Han vant 500 meter-cupen sammenlagt, som første nordmann noensinne.

Ikke lenge etterpå gikk 1500 meteren - som Sverre Lunde Pedersen vant. Med det serverte han også Lorentzen sammenlagtseieren i totalsammendraget.

SIKRET LAGKOMPIS SAMMENLAGTSEIEREN: Sverre Lunde Pedersen. Foto: AP Photo/Peter Dejong
SIKRET LAGKOMPIS SAMMENLAGTSEIEREN: Sverre Lunde Pedersen. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer

Brøt barriere

Lorentzen havnet på fjerdeplass i verdenscupfinalen på 500 meter, og det var nok.

Lorentzen vant tidligere denne vinteren sprint-VM på skøyter, som første nordmann siden 1981. I tillegg tok han OL-gull på nettopp 500 meter, og sølv på 1000 meter.

Tiden 34,41 var også olympisk rekord på 500 meter.

Hylles

- Det er vanskelig å sette ord på dette. Det er det største som har skjedd norsk skøytesport siden Koss tok tre OL-gull på Lillehammer. Vårt første OL-gull på 500 på 70 år og så setter han olympisk rekord på en lavlandsbane. Han kunne ikke levert sterkere. Dette er mer enn vi kunne drømme om, sa trener Sondre Skarli til Dagbladet.

Helt fra sesongstart sendte Lorentzen et stort varsku til konkurrentene, da han regelrett herjet i sesonginnledingen. Det har han klart å følge opp.

Lorentzen har fortsatt muligheten til å vinne totalverdenscupen sammenlagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!