OL-helten Krüger vraket til tremila

Simen Hegstad Krüger får ikke gå tremila i Seefeld.

VRAKET: Simen Hegstad Krüger. Foto: NTB Scanpix.
VRAKET: Simen Hegstad Krüger. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN/OSLO (Dagbladet): Det ble klart på tirsdagens pressetreff på Sjusjøen.

Foran det samlede pressekorpset annonserte Vidar Løfshus og Eirik Myhr Nossum at OL-vinner Simen Hegstad Krüger, som seiret på suverent vis på tremila i Pyeongchang i fjor, er vraket til tremila.

Laget består av Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Sjur Røthe.

Krüger blir dermed reserve.

– Simen er selvsagt skuffet, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum på pressetreffet, samtidig som han tok seg tid til å rose måten Krüger håndterte vrakingen på.

I videovinduet under kan du se seansen fra Sjusjøen:

Brandsdal også vraket

Nossum fikk umiddelbart spørsmål om hvorfor Krüger ble vraket til den distansen.

– Det er et godt spørsmål. Det er klart, gjennom resultatene til laget på guttesiden i år har det vært en utfordring å kun ta ut fire stykker. Da måtte vi gjennomgå de uttaksløpene vi har gått og ta en totalvurdering på de fire vi tror er best skikket til å gå den tremila med tanke på å ta medalje, sier Nossum.

Deretter ble allroundtreneren spurt om resultatene talte i favør av Klæbo.

– De resultatene vi gikk gjennom og hvordan vi tror tremila i VM blir, fortalte at det blir Klæbo, sier han.

Landslagsledelsen opplyste også at Johannes Høsflot Klæbo, Finn-Hågen Krogh, Emil Eversen og Sindre Bjørnestad Skar utgjør laget som skal gå sprinten.

Dermed var det Krogh som fikk den siste plassen på sprintlaget, mens Eirik Brandsdal, som har vært i god form denne sesongen, blir reserve.

Eide på sprintlaget

På kvinnesiden ble det klart at Mari Eide fikk den siste plassen på kvinnelaget. Hun skal gå sprinten sammen med Maiken Caspersen, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad.

Falla har som regjerende verdensmester friplass på sprinten. Norge kan derfor stille med fem på distansen i VM. Ane Appelkvist Stenseth er reserve.

På det norske skiathlonlaget for kvinner går Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg

Saken oppdateres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer