Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-helten tjente 135 000

Ingen gullønn for gullgutten Thorkildsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et utall av treningstimer og beinhard disiplin ga olympisk suksess i Beijing, men 2007 var ikke noe økonomisk gullår for mange av våre medaljevinnere fra sommerens OL.

Mens flere toppidrettskollegaer innen vinteridretten står oppført med millionformuer, er virkeligheten en annen for våre fremste utøvere med konkurransesong i sommerhalvåret.

Den doble olympiske mesteren i spydkast, Andreas Thorkildsen stod oppført med 135 970 kroner i nettoinntekt i det siste året med oppkjøring foran OL i Beijing, mens en annen dobbel gullgutt, Olaf Tufte, tjente 210 571 kroner ifølge ligningen.

Alexander Dale Oen og Sara Nordenstam overrasket alle i det olympiske bassenget i «Vannkuben», men har ikke blitt rike på tross av suksessen i en av verdens største idretter.

Sølvgutten Dale Oen tjente i underkant av 160 000 kroner ifølge 2007-ligningen, mens bronsejenta Nordenstam hadde en nettoinntekt på drøyt 75 000 kroner.

Blant håndballjentene som beseiret Russland i OL-finalen, er det Larvik-dominans på inntektstoppen. Tonje Larsen, Linn-Kristin Riegelhuth, Karoline Dyhre Breivang og Kari Mette Johansen tjente alle over 400 000 kroner.

*=Det er høyst usikkert hvorvidt Norge kommer til å beholde bronsemedaljen i sprangridning etter at dopingsaken mot Tony André Hansen er avsluttet.

LUKRATIVT GULL?: Andreas Thorkildsen står oppført med en beskjeden ligningsinntekt, men spydkasteren har hatt en formidabel internasjonal suksess, og skattetallene gir sannsynligvis et skjevt bilde av hvilke verdier den doble olympiske mesteren rår over. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
LUKRATIVT GULL?: Andreas Thorkildsen står oppført med en beskjeden ligningsinntekt, men spydkasteren har hatt en formidabel internasjonal suksess, og skattetallene gir sannsynligvis et skjevt bilde av hvilke verdier den doble olympiske mesteren rår over. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer
image: OL-helten tjente 135 000
LARVIK LØNNER BEST: Blant håndballjentene som vant gull i Beijing, var det Larvik-kontingenten som tjente mest ifølge ligningen i 2007.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!