Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-helten tok sitt liv

Sverige i sjokk og sorg. Mikael Ljungberg døde deprimert på psykiatrisk sykehus.

(Dagbladet.no): I dag våknet Sverige opp til et sjokkerende dødsfall. OL-helten og landets første gullvinner i bryting på 48 år da han vant i Sydney 2000, Mikael Ljungberg, hadde tatt sitt eget liv på det psykiatriske sykehuset i Mölndal.

- Det er forferdelig. På to år har familien blitt halvert, sier faren, Jan Ljungberg, til Aftonbladet.

For to år siden døde Ljungbergs mor av en hjerneblødning. Hun falt plutselig om på jobben. For Mikael var det tungt å leve med, og han fikk en lett depresjon.

- Han var et veldig, veldig følsomt menneske, sier pappa Jan til Aftonbladet.

Redd for framtida

Da han la opp som bryter etter OL-gullet lurte Mikael Ljungberg hva han skulle gjøre med framtida. Han var usikekr på hva han kunne, og fryktet at han ikke kunne brukes til noe.

Mandag denne uka ble han ansatt som sportssjef i det svenske bryteforbundet, en jobb som beskrives som perfekt for ham. Han hadde fått seg ny kjæreste etter en opprivende skilsmisse for to år siden, og de to skulle flytte sammen om kort tid.

For de nærmeste er det derfor et ekstra stort sjokk at han tok sitt eget liv akkurat nå.

image: OL-helten tok sitt liv

- Det var så veldig bra. Mikael og forloveden kom tilbake fra en tre ukers ferie i Brasil forrige uke. Mikael skulle selge huset og flytte sammen med henne, sier Jan Ljungberg.

Men til tross for at livet smilte, slet Mikael fortsatt med depresjonen. Søndag ble han lagt inn på Mölndal psykiatriske.

- Jeg var inne på sykehuset og pratet med ham i går. Jeg syntes det hadde vært en liten forbedring. En liten forbedring, sier pappaen til Aftonbladet.

NÅDDE MÅLET: Mikael Ljungberg vant det største innen bryting. Etter suksessen ble idrettshelten deprimert.
FØRSTE BRYTEGULL PÅ 48 ÅR: Svenskekongen gratulerte selvfølgelig Ljungberg med OL-gullet.
IDRETTSHELT: Mikael Ljungberg jubler for seieren i semifinalen i Sydney.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media