Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-heltene er tilbake i Norge

- Nå blir det en kort og spontan ferie.

GULLGUTT: Eirik Verås Larsen er tilbake i Norge etter OL i London.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GULLGUTT: Eirik Verås Larsen er tilbake i Norge etter OL i London. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Linn Jørum Sulland og Karoline Dyhre Breivang var blant få av Norges håndballyndlinger som rakk å bli hyllet på Gardermoen mandag ettermiddag.

Også padlekongen Eirik Verås Larsen fikk sin hyllest av en ivrig supportergjeng fra hjemlige trakter på Sørlandet.

Én etter én kom glade, men slitne gullheltinner fra det umåtelige populære håndballandslaget ut i ankomsthallen. Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen var de første til å få blomster og gratulasjoner, men tvillingene rakk ikke så mye mer. Begge måtte i likhet med de fleste andre haste seg videre for å rekke et fly.

Klemmer Så kom Sulland og Breivang, som hadde litt bedre tid enn resten av laget. Timålsscoreren fra OL-finalen fikk en god klem av kjæresten Petter Løken, mens Breivang kunne omfavne mamma Toril.

- Det har vært mange slitsomme måneder, så det er godt å komme hjem med gullet. Nå blir det en kort og spontan ferie i én uke før sesongoppkjøringen starter med Larvik. Det blir vel kanskje til at vi drar på hytta, men helt ærlig vet jeg ikke hva som skjer de kommende dagene, sa Sulland til NTB.

Plastret gullmedalje 28-åringen var én av fem debutanter i London-OL. Hun synes det er stas å kunne gå med den tunge gullmedaljen. Breivang, som også ble OL-mester i Beijing for fire år siden, gikk med et plastret medaljebånd om halsen.

- Den er tung og jeg ønsker ikke at den skal rakne, sa hun med et smil.

32-åringen følte seg utladet da hun var tilbake på norsk jord.

- Det har vært en lang periode der vi har jobbet hardt. At vi står igjen som vinnere igjen er nesten ikke til å forstå, sa Breivang.

«Gamle kråke» Etter bagasjetrøbbel kom omsider Eirik Verås Larsen ut som sistemann. Padleveteranen ble møtt med høylytte rop og en stor plakat med påskriften: «Velkommen hjem, gamle kråke! Grattis med OL-gull».

FERIE: Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland på Gardermoen. Sulland skal rett på ferie.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FERIE: Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland på Gardermoen. Sulland skal rett på ferie. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- En morsom plakat, sa Verås Larsen.

Han ble kalt for en «gammel kråke» av dansken René Holten Poulsen i spontan skuffelse over sin 4.-plass i finalen på K1 1000 meter. Senere beklaget dansken slengbemerkningen.

- Jeg er veldig fornøyd og det er godt å kunne gi meg på topp. Det har vært mange fester i London, så det skal bli bra med ferie og kanskje få en siste smak av sommer på Sørlandet, fortalte Verås Larsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media