OL-helter med samme suksess-oppskrift

SOLDIER HOLLOW: Gullvinner Ole Einar Bjørndalen (28) og sølvvinner Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) har blitt verdensstjerner på slående likt vis.

Sjøl mener iallfall den norske duoen at deres bakgrunn fra en oppvekst på gård gjorde at de tidlig utviklet ekstrem fysikk og koordinasjon.

- Når du bor på gård, får du utfoldet deg, og sånn sett fikk jeg masse gratis da jeg var liten. Det som for oss var morsom lek var jo også bra trening, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée - som er oppvokst på Skjelbreid i Hålandsdalen.

Ole Einar kommer fra en gård på Simostranda.

- Jeg var ute hele tida og stupte i seng om natta. Om sommeren var jeg svart som en neger. Enten fordi jeg var møkkete, eller fordi jeg var brun, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Men likhetene mellom Ole Einar og Liv Grete slutter ikke der:

Arvet ski

  • Begge kommer fra en stor søskenflokk: Liv Grete er yngst av tre jenter, mens Ole Einar er nest yngst i en søskenflokk på fem.
  • Begge arvet ski og utstyr fra eldre søsken.
  • De gikk i samme klasse på skigymnaset på Geilo.
  • De har begge tjent seg rike på idretten.

- De er tidenes mest suksessrike mannlige og kvinnelige skiskyttere:

Liv Grete er trippel verdensmester, vant OL-sølv mandag, har OL-bronse i stafett fra Nagano og har 12 verdenscupseirer.

Ole Einar er dobbelt olympisk mester - på sprinten i Nagano i 1998 og 20-kilometeren her i Salt Lake - har OL-sølv i stafett fra Nagano, har vunnet 25 verdenscupseirer og vant verdenscupen sammenlagt i 1998.

Da jubelbrusen hadde lagt seg etter det fantastiske gullet mandag, forsikret Bjørndalen at han slett ikke er mett på suksess i disse lekene.

Vil ha mer

- Om jeg ikke hadde hatt lyst på mer, så hadde jeg reist hjem. Og det har jeg ikke tenkt til, sier Ole Einar Bjørndalen med et smil så selvsikkert at det lyser mer gull av ham.

I dag går de for nye medaljer på sprinten, som er favorittdistansen til begge to:

Seks av Liv Gretes 12 verdenscupseirer har kommet på sprint, mens av Ole Einars 25 seirer er 11 fra sprinten.

LANGT FRA METTE: Mandag natt var det champagnefeiring, men verken Ole Einar Bjørndalen eller Liv Grete Skjelbreid Poirée er mette på suksess.