- OL i 2012 virker for langt fram for meg

Hammerseng blir ingen Haltvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håndballjentenes toppsjef tviler på landslagsspill langt opp i 30-årene. Gro Hammerseng blir nok heller ikke trener, men barn ønsker hun seg virkelig.

Torsdag satt hun ringside og så kjæresten Katja Nyberg være banens beste. Norge slo Sør-Korea 32-31 etter en tett kamp. Hammerseng leger fortsatt et kne.

27-åringen er landslagets ledertype. Men det skal gjøres en del valg utenfor banen også.

- Jeg ser for meg en familie med barn, det er ikke akkurat uvanlig for en dame i min alder. Men ikke i nærmeste framtid.

- Som de fleste andre kvinner tenker jeg heller ikke på å bli en urgammel mor. Noen har klart kombinasjonen av toppidrett, mange reisedøgn og småbarn. Jeg føler nå at det kanskje ikke er noe for meg, selv om man ikke kan utelukke det helt, sier Hammerseng til NTB.

Ingen ny Haltvik

- Det viktigste i livet for meg er å ha noen å være glad i og at noen er glad i meg. Enten det er familie, venner eller kjæreste. Jeg er litt livsnyter. Det gjelder å nyte de små, gode tingene i livet.

- Holder du på lenge som spiller?

BLIR INGEN HALTVIK: Gro Hammerseng har ikke mange år igjen på landslaget, føler hun. Her på vei inn til en sponsorbankett etter håndball-EM i fjor. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
BLIR INGEN HALTVIK: Gro Hammerseng har ikke mange år igjen på landslaget, føler hun. Her på vei inn til en sponsorbankett etter håndball-EM i fjor. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

- Om jeg blir noen ny Trine Haltvik? Nei, det er nok ikke aktuelt. Jeg blir ingen gammel dame som holder på ute på banen. Slik det ser ut nå vil et OL i 2012 virke for langt fram for meg. Men dersom jeg skulle bli skadd å gå glipp av Beijing, kan det stille seg litt annerledes.

- Jeg ønsker å oppleve andre ting i livet også, sier Hammerseng uten å tallfeste hvor mange sesonger hun har igjen.

Men etter kroppsspråket å dømme kan vi kanskje håpe på opp mot fem-seks.Overrasket
Som superstjerne i danske Ikast/Bording tjener hun over 1 million kroner i året. Men Hammerseng jobber med andre ting ved siden av.

- Det er nyttig å kjenne litt på arbeidslivet. I tillegg har jeg gått gjennom noen kurs i coaching som hjelper meg både som person og ute på banen. Men jeg blir ofte overrasket på møtene. Der kan det være bedriftsledere, folk høyt over meg, men de jobber overraskende nok ikke etter de samme ideene som på landslaget. Der er vi et lag som drar sammen for å oppnå ting, sier Hammerseng.

- Ser vi deg som trener om noen år?

- Per dags dato har jeg ikke slike tanker. Jeg håper heller at jeg kan bruke energi og nerve fra håndballen på noe annet.

(NTB)

- OL i 2012 virker for langt fram for meg
KJÆRESTEPAR: Katja Nyberg og Gro Hammerseng ønsker seg barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer