Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen i konflikt med landslaget

OL i fare: - Henrik Kristoffersen nektes å trene med alpinlandslaget

Ifølge NRK har alpinstjerna Henrik Kristoffersen ikke signert utøverkontrakten som binder ham til landslaget og skal i tillegg være uønsket av flere lagkamerater.

I KULDEN: Henrik Kristoffersen får ikke trene med alpinlandslaget, melder NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I KULDEN: Henrik Kristoffersen får ikke trene med alpinlandslaget, melder NRK. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å signere utøverkontrakten er en forutsetning for å få lov til å delta på landslagssamlinger med resten av de norske alpinessene. Det har ikke Henrik Kristoffersen gjort, i motsetning til resten av utøverne på alpinlandslaget.

Hvis ikke 22-åringen signerer utøverkontrakten, får han heller ikke representere Norge i verdenscupen og OL i Pyeongchang kommende sesong.

- Vi er nå i en prosess med løperkontrakten til Henrik og frem til vi er enige om den trener han for seg selv, sier sportssjef Claus Ryste til NRK.

Statskanalen skriver at Kristoffersen brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger. Slalåm-eneren skal ha fått flere advarsler siden november i fjor og er ifølge NRK uønsket av flere av sine landslagskolleger.

Akkurat det er det foreløpig ingen av utøverne som har bekreftet. Henrik Kristoffersen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

I fjor saksøkte 22-åringen Norges Skiforbund i et håp om å få en tilsvarende sponsoravtale som Aksel Lund Svindal. Kristoffersen tapte imidlertid første runde i Oslo tingrett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!