Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL i spill

- Spill på Kjetil André Aamodt og amerikansk OL-gull i ishockey, skriver Dagbladet.nos oddsekspert Jon Sagbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her kan du lese Dagbladet.nos oddstips hver dag!

Vinterens store sportsbegivenhet, OL i Salt Lake City, nærmer seg med stormskritt. Med det stadig økende antall bookmakere på nettet, er det store muligheter for å øke spenningen ytterligere, ved å spille på sine favoritter.

Markedssjef i Norden for expekt.com, Hans Erik Börjes, har store forventninger til mesterskapet. - Vinter-OL kommer til å bli den enkeltbegivenhet som vil gi den største omsetningen for oss gjennom tidene. Vintersport er et satsingsområde, og på en vanlig World-Cup helg, omsetter vi mer på vintersport enn vi gjør på Serie A-kampene i Italia, sier Börjes til Dagbladet.no.

Satser tungt på OL

Vi spiller ofte på våre egne i mesterskap, og Börjes sier at skulle det bli en annen vinner enn Magdalena Forsberg eller Liv-Grete Skjelbreid Poiree i damenes 15 km skiskyting, vil bookmakeren sitte igjen med god fortjeneste.

Også Norsk Tipping satser tungt på OL.

- Vi kommer til å tilby vinnerodds på de fleste øvelser, og i tilleg vil ishockeyturneringen være tungt inne på lang- og resultatoddsen', sier produktssjef Asbjørn Nilsen.

- Vi jobber også med å få inn individuelle konkurranser på langoddsen, hvor vi setter tre utøvere opp mot hverandre. Eksempelvis kan du spille H,U eller B på en duell mellom Alsgaard, Bjørndalen og Mühlegg på 30 km langrenn. OL kommer imidlertid for tidlig for denne nyvinningen, men vi jobber kontinuerlig med å forbedre vårt produkt.

Grip muligheten!

Norsk Tipping opererer med flytende odds på vinneroddsen, det vil si at sluttoddsen er et bilde av hvor mange som har satt sine innsatser på den enkelte utøveren. Bookmakerne gir fast odds, men forandrer forholdsvis ofte oddsen.

Her må en gripe muligheten hvis en ser et godt spill, da oddsen kan være langt lavere allerede etter noen minutter. Hvis en utøver ikke kommer til start får du tilbake innsatsen hos Norsk Tipping, mens de fleste bookmakerne da beholder pengene.

Vi har tatt for oss seks av de største bookmakerne, og forsøkt å finne noen interessante spill. Vi kommer også under OL, hver dag, å presentere det vi mener er dagens beste spill.

Centrebet: Den australske bookmakeren frister oss med 3,75 i odds på at Erben Wennermars skal vinne 1000-meteren på skøyter. Selv om kanadieren Wotherspoon er stor favoritt hos de fleste, synes vi at Wennermars` seneste prestasjoner er verdt noen kroner.

Expekt: Kjetil Andre Aamodt tenner alltid til når det er mesterskap. Expekt har satt opp en duell mellom Aamodt og østerrikeren Hannes Trinkl i utforkonkurransen. Vi får to ganger pengene ved å spille på nordmannen, og det synes vi det er verdt.

OddsAlive: 20 kilometer skiskyting gir ofte overraskende resultater. OddsAlive har satt opp kvintetten Luck, Poiree, Bjørndalen, Fischer og Rostovtsev med odds, mens de gir 3,40 på alle andre deltakere. Med tanke på at løpere som Gross, Hanevold og Sasjurin er med synes vi at dette kan prøves. Kanskje kan Puurunen eller Hiethalahti sørge for finsk jubel?

Playit: Lasse Kjus har ladet opp til mesterskapet i fred og ro, og kommer garantert til å markere seg. Den alpine kombinansjonen er i praksis en duell mellom han og Aamodt. Når Playit har satt Aamodt til lusne 1,35 og Kjus til 4,75, synes vi Siggerudgutten er verdt noen dollar.

Unibet: Den svenskeide bookien gir oss 18 ganger pengene på at Kristian Hammer finner formen til OL, og vinner kombinertkonkurransen. Ikke det tryggeste spillet, men folk fra Bardu har en tendens til å vinne OL-gull!

Yabet: Ishockeyturneringen i dette OL blir den mest spennede noensinne. NHL, og alle involverte serier har tatt pause under OL, og det vil si at alle lag har de beste spillerne tilgjengelige. Vi husker fortsatt USAs sensasjonelle OL-gull på hjemmebane i 1980, og med alle stjernene på plass, ser vi ikke bort fra en gjentagelse 22 år etterpå. Yabet byr oss 4,25 ganger innsatsen for amerikansk OL-gull.

<B>OL-GULL IGJEN?</B> Halvard Hanevold er et interessant spillobjekt, mener vår oddsekspert.
<B>OVERRASKER?</B> Erben Wennermars kan være verd noen kroner, skriver Sagbakken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!