OL-ilden sluknet i Oslo sentrum

Ikke helt etter planen ...

SLUKNET I OSLO SENTRUM:  OL-ilden. Foto: Christian M. Hugsted
SLUKNET I OSLO SENTRUM: OL-ilden. Foto: Christian M. HugstedVis mer

(Dagbladet): OL-ilden kom fra Hellas til Norge i dag, for tredje gang i historien. Det er snart 22 år siden Stein Gruben satte ned Lysgårdsbakkene med OL-ilden sist.

Norge overtok OL-ilden i Panathenaic Stadium i Aten i går. Blant dem som var en del av den norske delegasjonen var tidligere langrennsløper Vegard Ulvang, i tillegg til flere unge ambassadører for Ungdoms-OL, blant andre bryter Grace Bullen.

Men det gikk ikke helt etter planen i kveld. Mens den originale OL-ilden befinner seg inne i en kapsel, ble det fyrt opp en parallell ild i Oslo sentrum. Denne fikk imidlertid ikke brenne så lenge som planlagt - og sluknet.

Dét tok Ulvang med et smil.

Passet godt på Den norske delegasjonen passet godt på den originale ilden før den landet i Norge med fly i dag. Ilden ble fraktet til Stortinget og overlevert fra idrettspresident Tom Tvedt til stortingspresident Olemic Thommesen.

- Et enstemmig storting bidro til at Ungdoms-OL 2016 ble en realitet. Derfor har Stortinget takket ja til å huse ilden som er det fremste symbolet for den olympiske idé. Vi skal passe godt på den så lenge den er gjest i parlamentet, sier Thommessen til Stortinget.no.

Tidligere OL-vinnere Bjørn Dæhlie og Kjetil Andre Aamodt deltok også på begivenheten.

Fram til 9. januar Seinere i dag skal den plasseres i Stortingets trappehall der den skal brenne fram til Idrettsgallaen 9. januar i Lillehammer, for deretter å reise landet rundt på turné. Disse 21 byene får besøk av OL-ilden.

Det endelige målet er Ungdoms-OL på Lillehammer hvor åpningsseremonien skjer 12. februar neste år.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra skal tenne OL-ilden under åpningsseremonien på Lillehammer 12. februar.

KOM FRA ATEN:  Den originale ilden befinner seg inne i en kapsel. Foto: Christian M. Hugsted
KOM FRA ATEN: Den originale ilden befinner seg inne i en kapsel. Foto: Christian M. Hugsted Vis mer