OL-ilden sluknet i Oslo sentrum

Ikke helt etter planen ...

SLUKNET I OSLO SENTRUM:  OL-ilden. Foto: Christian M. Hugsted
SLUKNET I OSLO SENTRUM: OL-ilden. Foto: Christian M. Hugsted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): OL-ilden kom fra Hellas til Norge i dag, for tredje gang i historien. Det er snart 22 år siden Stein Gruben satte ned Lysgårdsbakkene med OL-ilden sist.

Norge overtok OL-ilden i Panathenaic Stadium i Aten i går. Blant dem som var en del av den norske delegasjonen var tidligere langrennsløper Vegard Ulvang, i tillegg til flere unge ambassadører for Ungdoms-OL, blant andre bryter Grace Bullen.

Men det gikk ikke helt etter planen i kveld. Mens den originale OL-ilden befinner seg inne i en kapsel, ble det fyrt opp en parallell ild i Oslo sentrum. Denne fikk imidlertid ikke brenne så lenge som planlagt - og sluknet.

Dét tok Ulvang med et smil.

Passet godt på Den norske delegasjonen passet godt på den originale ilden før den landet i Norge med fly i dag. Ilden ble fraktet til Stortinget og overlevert fra idrettspresident Tom Tvedt til stortingspresident Olemic Thommesen.

- Et enstemmig storting bidro til at Ungdoms-OL 2016 ble en realitet. Derfor har Stortinget takket ja til å huse ilden som er det fremste symbolet for den olympiske idé. Vi skal passe godt på den så lenge den er gjest i parlamentet, sier Thommessen til Stortinget.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer