Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyttere fikk nødmelding på mobilen:

OL-jenter skremt av nødvarsel på telefonen: - Jeg tenkte: «Nå er det krig»

- Jeg trodde det var noe med Nord-Korea, sier Ingrid L. Tandrevold.

OL-DEBUTANT: Ingrid Landmark Tandrevold var en av flere skiskyttere som fikk en nødmelding på mobilen i OL-byen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OL-DEBUTANT: Ingrid Landmark Tandrevold var en av flere skiskyttere som fikk en nødmelding på mobilen i OL-byen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Torsdag morgen våknet mange opp til en nødmelding på telefonen i området rundt Pyeongchang i Sør-Korea. Blant annet flere av skiskytterne fikk nødvarsling som ulte rundt klokka 09 lokal tid.

Til Dagbladet forteller skiskytterne Tiril Eckhoff (27) og Ingrid Landmark Tandrevold (21) at de skvatt.

- Jeg tenkte: «Nå er det krig», sier Eckhoff til Dagbladet.

- Jeg trodde det var noe med Nord-Korea, sier Tandrevold til Dagbladet.

NØDMELDING: Slik så meldingen ut som tikket inn med full alarm på mobilen torsdag morgen. Innholdet melder om brann og røyk i et område utenfor Pyeongchang.
NØDMELDING: Slik så meldingen ut som tikket inn med full alarm på mobilen torsdag morgen. Innholdet melder om brann og røyk i et område utenfor Pyeongchang. Vis mer

Uling

Dagbladets reporter og flere andre fikk også samme melding i morgentimene torsdag. Meldingen omtalte en brann i nærheten, og ba personer om å passe seg for røyken. Ingen skal ha blitt skadd i brannen. Nylig ble det også sendt ut nødmelding om kulde i OL-byen.

- Telefonen begynte å ule. Jeg ble litt skremt, og fryktet jo at det var noe med Nord-Korea. Skvatt ikke du også? Det var jo voldsom uling, sier Tandrevold til Dagbladet.

Tandrevold er OL-debutant og går sprinten lørdag. Der går også Tiril Eckhoff.

- Jeg har aldri i livet fått en nødmelding på iPhone før, så jeg tenkte at det var skikkelig alvor. Det var jo umulig å skjønne innholdet med en gang. Jeg tenkte jo først at «nå er det krig». Hva gjorde du da du fikk meldinga? Ringte du hjem? spør Tiril Eckhoff Dagbladets reporter.

- Nei, det vil være litt flaut å ringe hjem etter bare ei natt i Sør-Korea...

- Det forstår jeg. Vi fikk meldingen oversatt av en koreansk kvinne som ba oss om å passe på oss selv. Heldigvis er det udramatisk, sier Eckhoff og ler litt.

POSITIV: Tiril Eckhoff skvatt av nødmelding på telefonen, men hadde likevel et smil på lur. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POSITIV: Tiril Eckhoff skvatt av nødmelding på telefonen, men hadde likevel et smil på lur. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fire håp

Om drøyt to døgn er det derimot sportslig alvor for OL-håpene. Eckhoff, Tandrevold, Marte Olsbu og Synnøve Solemdal er de fire norske jentene som går sprinten.

​- Det er bedre forhold i løypa enn da jeg var her i fjor. Jeg er positiv og må bare kline til fra første konkurranse. Jeg må gi alt jeg har, også får vi se hvor langt det holder, sier Olsbu til Dagbladet.

Synnøve Solemdal forteller:

- For meg handler det om å få til det jeg har trent på. Jeg vil ha et godt utgangspunkt før jaktstarten, sier Solemdal til Dagbladet.

OL-debutant Tandrevold er optimist:

- For meg handler det om å levere godt på standplass. Da kan alt skje. Det er kaldt her og jeg føler det er mye som kan skje på en sprint, sier Tandrevold.

OL-JENTENE: Tiril Eckhoff ( fra venstre) Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold før kvinnenes sprintøvelse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OL-JENTENE: Tiril Eckhoff ( fra venstre) Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold før kvinnenes sprintøvelse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tiril Eckhoff er den som er størst favoritt av de norske håpene. Jenta fra Fossum Idrettsforening har funnet formen og tok en verdenscupseier på nettopp sprint i Antholz for tre uker siden.

- Jeg er fornøyd om jeg klarer å ha det gøy. Jeg er forberedt på at det kan bli mye vind og jeg gleder meg til harde løyper, sier Eckhoff til Dagbladet.

Skiskytterjentenes sprint er lørdag klokka 12.15 norsk tid. (20.15 lokal tid). Det er Eurosport som sender OL på norske skjermer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!