OL-joker

Torino-OL i februar kan fort bli et norsk eventyr. I går meldte skøytejenta Maren Haugli seg som hittil siste medaljekandidat.

Fra før er både langrennsløperne, skiskytterne, hopperne og skøytegutta blant medaljekandidatene i Torino.

På forvinteren har Aksel Lund Svindal og Kjetil André Aamodt sagt klart i fra at de også skal regnes med.

Solid pers

Og i går smalt Maren Haugli (20) til med en 5000 meter som hun sjøl mener det lukter OL-medalje av.

Haugli (20) gikk favorittdistansen sin på 7.03,25 i Thialf-hallen og senket sin egen norske rekord med 12 sekunder. Bare 12 jenter i verden har nå gått fortere 5000 enn Haugli. Hun har hatt som målsetting å kutte halvparten av distansen fram til verdenstoppen. Da er det ikke langt opp til pallen.

I går vant Clara Hughes fra Canada på 6.56,45 i en sterk konkurranse med fire jenter under sju minutter. Cindy Klassen fra Canada tok tredjeplassen på 6.57,98.

-  Jeg er der jeg skal være, og nå kan alt skje. Vi har trent hardt foran dette løpet, og jeg tror jeg kan gå fortere, sier Maren Haugli.

Tror på medalje

Hun tar konsekvensen av sitt eget nivå og svarer slik når Dagbladet spør om hun nå kan ta medalje i Torino.

-  Ja, jeg må ha tro på at det kan skje. Det kan bli tøft og alt skal klaffe, men jeg må bare jobbe målbevisst for det nå, sier hun.

Økt muskelmasse har hjulpet henne fram til seks norske rekorder bare hittil i sesongen.

Kan veien

-  Jeg har prioritert styrke og det fikk jeg igjen for i dag. Har gått opp halvannen kilo i muskler, men har mer å gå på. Jeg er født slik at jeg bruker mer tid enn andre på å bygge muskler. Har bedre anlegg for kondisjon, sier Jevnaker-jenta. I går var hun i kjelleren og vel så det. Så nært grensa si gikk hun at det gikk på synet løs.

-  Jeg fikk tåkesyn på slutten og klarte ikke å se helt klart. Var greit å ha briller. Måtte sikte litt, men jeg har jo gått spoass mye rett fram og til venstre at jeg kjenner ruta.

Maren Haugli