Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL kan bli utsatt

Kommende OL i Tokyo kan bli utsatt til slutten av året på grunn av frykt for spredning av coronaviruset.

BER OM HJELP: Helsedirektør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog ber befolkning om hjelp til å løse dette. Video: NTB Scanpix Vis mer

OL i Tokyo kan bli utsatt, dersom spredningen av coronaviruset (Covid-19-viruset) fortsetter. Det bekrefter Seiko Hashimoto, som er sjef for lekene.

OL skal i utgangspunktet arrangeres fra 24. juli til 9. august 2020, men håpet er i det minste å arrangere mesterskapet før året er omme.

- Vi gjør alle det vi kan for å forsikre oss at lekene går som planlagt, sier Hashimo ifølge BBC.

Ifølge ministeren må det fattes en endelig avgjørelse i løpet av mai måned.

Coronaviruset skal ha rammet 60 land så langt, og Asia er blant de rammede verdensdelene. Selve utbruddet fant sted i Kina, men OLs vertsnasjon Japan er også rammet av viruset.

Det er i overkant 3000 liv som har gått tapt som følge av viruset.

Thomas Bach, som er IOCs president sier at de gjør alt de kan for å arrangere OL på det planlagte tidspunktet.

Det er allerede flere idrettsarrangementer som har blitt utsatt eller avlyst. Det gjelder spesielt i Kina og i Italia.

Foreløpig står derimot ikke mesterskapene i umiddelbar fare. UEFA har også sagt at de følger med på utviklingen, med tanke på sommerens EM i fotball.

- Akkurat nå avventer vi situasjonen. Vi vurderer land for land og fotballen må følge de ordrene som kommer fra de individuelle nasjonene, sier visepresident i UEFA, Michele Uva, blant annet gjengitt i Aftonbladet.

The Guardian skriver også at England kan finne på å ta grep i Premier League. De diskuterer nå om lagene kan måtte spille kamper for tomme tribuner.

Hele Norges coronakart