Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL kan ryke for Anette Sagen etter 25. plass

Maren Lundby beste norske i Japan.

SKUFFET: 
Anette Sagen endte på 25. plass i helga.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SKUFFET: Anette Sagen endte på 25. plass i helga. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maren Lundby og Helena Olsson Smeby delte fjerdeplassen i søndagens verdenscuprenn i hopp. Japanske Sara Takanashi virker utilnærmelig foran OL.

Med et hopp på 98 meter og 127,5 poeng vant Takanashi overlegent på hjemmebane. Ti poeng skilte ned til toer, tyske Carina Vogt som hoppet 96 meter. Sveitsiske Bigna Windmüller ble treer, 1,6 poeng foran den norske duoen på fjerdeplass.

Lundby hoppet 89,5 meter, mens Smeby hadde et svev på 91 meter. På grunn av sterk vind i Zao ble det bare avviklet én omgang i søndagens renn. For Takanashi har det vært en strålende sesong. Hun har vunnet 8 av 9 verdenscuprenn denne sesongen.

- Jeg er veldig glad for at jeg vant to renn foran så mange supportere. Det ble en vanskelig konkurranse på grunn av værforholdene. Heller ikke i dag klarte jeg å sette telemarknedslag, men sikkerheten er det viktigste for meg, sa Takanashi. Hun seiler opp som den store gullfavoritten i Sotsji-OL neste måned.

Line Jahr hoppet 86 meter og fikk 102,6 poeng. Det holdt til åttendeplass. Anette Sagen trøbler foran vinterlekene. Skader og sykdom har preget Helfjell-hopperen i vinter. Med 83 meter, 85,2 poeng og en skuffende 25.-plass spøker det for Sagens OL-tur.

Gyda Enger hoppet 80,5 meter. Det ga 80,4 poeng og 30.-plass i japanske Zao søndag morgen.

(NTB)

Hele Norges coronakart