Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- OL-kaos uten Odd

HAKUBA (Dagbladet): - Uten Odd Martinsen som sjef, er jeg redd OL-langrennene ville blitt det reneste kaos, sier Inge Bråten til Dagbladet. Sjefen på Snow Harp _ og pappaen til Bente Martinsen _ nyter voldsom respekt. Blant annet fordi han aldri blander kortene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uten ham som TD (øverste ansvarlige for konkurransene) er jeg redd konkurransene ikke hadde blitt så fair som de er nå, sier den norske treneren Erik Røste til Dagbladet.

- Jeg tror ikke noen andre hadde vært tøffe nok til å stå opp og kjempe så hardt for å få forandret start-tidspunktene slik Odd gjorde i fjor. Det han gjorde der kan ha reddet hele OL, sier Røste.

Under prøve-OL sist vinter, var det en allmen oppfatning i langrennsmiljøet om at rennene måtte starte tidligere for å begrense faren for bingo-forhold.

Odd Martinsen tok fighten _ og vant.

Ikke fordi løperne ville ha det sånn, men fordi han sjøl mente tidligere start ville gi bedre og mer rettferdige sportslige forhold.

- Han bøyer seg ikke for oppsatte sendetider og TV-selskaper, men kjemper for det som er best for de aktive, sier Erik Røste.

Gjør bare jobben

- Jeg gjør bare jobben min, sier Odd Martinsen til Dagbladet.

- Jeg tar ikke med meg enhver oppfatning fra løpere og ledere, men bruker den erfaringen jeg har fått etter å ha vært med på en del arrangementer.

- Var det en hard kamp å få flyttet start-tidspunktene?

- Vel, du kan si at jeg brukte veldig mye tid under prøve-OL for å få folk til å forstå hvorfor det etter min oppfatning var nødvendig. Og jeg brukte en god del kanaler ganske høyt oppe.

- Hva synes du om at folk her nede skryter så fælt av deg og jobben du gjør?

- Det er selvsagt hyggelig, men hvordan jeg gjør jobben min får andre kommentere.

Snakker ikke om Bente

Det er Odd Martinsen profesjonalitet og korrekthet som gjør ham så respektert.

At hans egen datter er med i OL, har ikke fått noen til å løfte et øyenbryn.

Så snakker da heller ikke Odd om avkommet, han vil ikke engang kommentere om han er stolt over bronsemedaljen hennes. Så formell og korrekt er han.

- Jeg vil ikke det. Dette forhindrer meg, sier han og fingrer med akkrediteringskortet.

Selvsagt har mannen følelser overfor datteren. Men ikke snakk om at de skal ut i et offisielt intervju. For OL-TD Odd Martinsen er datteren Bente en hvilken som helst OL-utøver. Ikke mer, ikke mindre.

Det er slik han er, alle vet det, derfor har da heller ingen så mye som antydet at koblingen er uheldig.

Odd Martinsens integritet er urokkelig etter at han har brukt halve livet på å arbeide for langrennssportens beste.

Og skulle noe skje, at Norge eller Bente blir innblandet i en jurysak, er Odd over alle hauger når saken behandles. Da må assisterende TD inn.

Redder OL

Men dette vil han altså ikke snakke om. Han er i OL for å gjøre en viktig jobb, ikke for å snakke om ting som ikke har med jobben å gjøre.

Men OK, jobben da:

- Vi har hatt noen tøffe avgjørelser i snøværet, men jeg føler vi har gjort det riktige, sier Odd Martinsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!