Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-klar på ødelagte ski

OBERSTDORF (Dagbladet): Det er mer enn teknikken som ikke har stemt for Espen Bredesen (29) den seinere tida. Skiene hans har heller ikke glidd som de skal. - Skiene er ødelagt, sier Espen Bredesen til Dagbladet etter gårsdagens oppmuntring i skiflygings-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trass i dårlig fart på skiene, hoppet han så bra at landslagssjef Trond Jøran Pedersen vil ha ham med som sjettemann på OL-laget.

- Espen måtte vise framgang, og minst få til ett godt hopp. Det gjorde han i går. Fortsetter han i samme spor, kan han vinne gull i OL, sier Trond Jøran Pedersen.

11. plassen i går kunne fort vært noe langt bedre, med normal glid på skiene.

20 meter kortere

- Jeg ligger en halv km/timen under gjennomsnittet, og bør ha en halv kilometer over. Stort sett taper jeg én km/timen fordi skiene er blitt for flate, sier Espen Bredesen.

I Heini Klopferbakken i Oberstdorf betyr én km/timen på hoppet cirka 10 meter på lengden. Det vil si at OL- og verdensmesteren fra Oslo teoretisk kunne hoppet 20 meter lenger i går, og lagt på 24 poeng. Det hadde i så fall betydd fjerdeplass, foran Lasse Ottesen.

Trolig er det kjernen i Espens ski som er ødelagt. Nå gjelder det å hoppe inn et nytt par til OL.

- Jeg reiser til Trondheim onsdag, og stiller i normalbakke-NM i Granåsen torsdag kveld. Det blir godt å få litt ro igjen, og slippe spørsmål om hva jeg tror om sjansene til å få en OL-plass.

- Det har vært slitsomt i det siste, ikke minst på grunn av alle kommentarene fra de forskjelligste hold, sier Espen Bredesen.

Dårligst fart

Fartsmålingene i går viste at han hadde dårligst fart av de fire nordmennene i begge omganger.

I førstehoppet hadde Espen Bredesen 100,3 km/timen, Lasse Ottesen (nr. fire) 101,4, Henning Stensrud (nr. fem) 100,8 og Kristian Brenden (nr. 14) 101,1. I sistehoppet ble Espen målt til 100,8, Lasse til 101,6, Henning 101,3 og Kristian 101,5 km/timen.

- Jeg vil kjempe i toppen, derfor har jeg ikke råd til å ha så dårlig glid. Det betyr altfor mange tapte meter, sier Espen Bredesen etter gårsdagens lenge etterlengtede lyspunkt i VM-bakken i Oberstdorf.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!