OL-kongen på haugen

Lars Bystøl tok med seg gullmedaljen til torget i Sestriere. Det var populært.

Tar vi flere hopp-gull i OL?
Hva mener du? Send en e-post til minmening@dagbladet.no SESTRIERE (Dagbladet.no): Norges første olympiamester i Torino-OL tok like gjerne med seg OL-gullet da han skulle møte pressen på torget i Sestriere. Det var svært populært blant lokale italienere, som fikk ta både gullet og mesteren i nærmere øyesyn.

- Can I take a photo of you with my kids?, spurte en dame Bystøl. Og som den snille gutten OL-mesteren vår er, fikk alle det de ba om.

- Det har blitt mye oppmerksomhet etter i går kveld, smiler han.

- Jeg har fått mer enn 100 tekstmeldinger fra venner og kjente.

Omtanken varmer

Da han svevde inn i evigheten i Pragelato i går kveld, var det mange som ville fortelle ham at de likte det de så. Konkurrenter, venner og familie gjorde sine respektive teleoperatører svært fornøyde da de pepret ham med meldinger.

- Jeg har ikke svart på noen av dem, men jeg håper de vet at det betyr mye for meg, sier Bystøl.

Varmen og omtanken fra alle har satt et stort glis fast i ansiktet hans. Og mens italienske beundrere vil ha autografer og fotografier, forteller Lars om hva det betyr for ham å vinne OL-gull i hopp.

POSERER FOR FANSEN: Her står Lars Bystøl med sin olympiske gullmedalje rundt halsen og poserer med et Juventus-skjerf for en ivrig fotballfan som vil ha et minne for livet. Foto: John Rasmussen
POSERER FOR FANSEN: Her står Lars Bystøl med sin olympiske gullmedalje rundt halsen og poserer med et Juventus-skjerf for en ivrig fotballfan som vil ha et minne for livet. Foto: John Rasmussen Vis mer

- Det er jo en drøm som går i oppfyllelse. Jeg husker godt da jeg var ung og så Espen gjøre det på Lillehammer.

Beina planta i bakken

Ironisk nok er det ingen andre som har klart det Bystøl gjorde i går siden akkurat den dagen han snakker om. Espen Bredesens hoppgull i 94 er Norges siste triumf i øvelsen. Helt til han selv plantet skiene 103,5 meter ned i normalbakken i Pragelato i går kveld. Men selv om han liker å fly, tar han ikke av.

- Jeg har to føtter jeg, og de står godt planta i bakken, sier han.

Det får han forsåvidt bruk for framover også. OL-gullet er selvfølgelig verdt en pen slump penger. Hvor mye, vet verken han eller noen andre foreløpig, men Bystøl har likevel ikke planer om å bruke dem på tant og fjas. Og i forhold til det som skal skje videre er det i hvert fall ikke penger som driver ham.

- Det er ikke derfor jeg hopper på ski. Den beste følelsen jeg vet er å hoppe langt på ski, og det er derfor jeg er her, sier Bystøl.

Rent bord?

Og fordi det er flere som ham på det norske hopplandslaget, tror han ikke det går tolv år til neste norske OL-gull i hopp.

- Nei, OL er jo ikke over, så kanskje Roar eller Bjørn Einar eller noen av de andre klarer det også.

Eller kanskje Lars gjør rent bord og vinner konkurransen i storbakken også. Svaret får vi uansett neste lørdag klokka 18. Tar vi flere hopp-gull i OL?
Hva mener du? Send en e-post til minmening@dagbladet.no