- OL-kongen står fram som homofil etter å ha benektet det i årevis

Mange års spekulasjoner.

STÅR FRAM: Etter mange år med spekulasjoner vil Ian Thorpe i dag offentliggjøre at han er homofil i et intervju på australsk TV. Det skriver nettstedet Swimming World. AFP PHOTO / FILES / GABRIEL BOUYS / NTB SCANPIX
STÅR FRAM: Etter mange år med spekulasjoner vil Ian Thorpe i dag offentliggjøre at han er homofil i et intervju på australsk TV. Det skriver nettstedet Swimming World. AFP PHOTO / FILES / GABRIEL BOUYS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter mange år med spekulasjoner vil Ian Thorpe i dag offentliggjøre at han er homofil i et intervju på australsk TV.

Det skriver nettstedet Swimming World.

Det er den velrenomerte australske journalisten Sir Michael Parkinson som har gjort intervjuet som går på lufta klokka seks i kveld australsk tid.

Det vil bli snakket om en rekke temaer, men ifølge en rekke australske medier vil Thrope være åpen om sin seksualitet etter mer enn et tiår med spekulasjoner.

«This Is Me» Gjennom hele svømmekarrieren, som startet i 1999, har det blitt stilt spørsmålstegn ved Thorpes seksualitet, og svømmeren har konsekvent kommet med vage svar eller omgått temaet fullstendig.

I 2012 ga Thorpe ut en biografi med tittelen «This Is Me» hvor han tok et oppgjør med ryktene.

- Til opplysning: Jeg er ikke homoseksuell og alle mine seksuelle erfaringer har vært med kvinner. Jeg er tiltrukket av kvinner, er glad i barn og ser fram til å få familie en dag, skrev han.

Rehab Thorpe er en av de mest populære og suksessfulle sportsprofilene i australsk idrettshistorie, og slo for alvor gjennom i OL på hjemmebane i 2000 med tre OL-gull. Han tok ytterligere to gullmedaljer under lekene i Athen fire år senere.

Men de siste årene har vært tunge for svømme-esset.

I vinter ble han lagt inn på rehab etter at han ble funnet mens han vandret gatelangs i Sidney. Politiet mottok en rekke telefoner fra folk som var bosatt i området, og han skal blant annet ha forsøkt å bryte seg inn i en bil.

Han ble først tatt til sykehus, før han etterhvert ble overført til en rehabiliteringsfasilitet.

- Han er i rehabilitering for depresjon, sier manageren, og vektlegger at Thorpe trodde det var en venn av ham som satt i den aktuelle bilen. Eieren av bilen ringte politiet. De innså at det var Ian Thorpe og skjønte raskt at han var desorientert, sa manageren hans den gang til AP.

Fare for amputering I April ble nok et sørgelig kapittel skrevet i Thorpes historie skrevet da han ble lagt inn på sykehuset med en alvorlig infeksjon.

Det ble lenge spekulert i om han måtte amputere den ene armen skrev Eurosport den gang.

Australske Network Seven rapporterte at Thorpes problemer oppsto etter en operasjon på et sykehus nær den sveitsiske byen Ronco sopra Acona.

Thorpe har gjentatte ganger forsøkt å komme seg tilbake til verdenseliten, men klarte ikke å kvalifisere seg til OL i London i 2012, og heller ikke VM i 2013.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer