Jørgen Graabaks vanskelige vei tilbake

OL-kongen vurderte å legge opp: - Jeg er veldig glad jeg fikk virus

Jørgen Graabak var i himmelen etter to OL-gull i Sotsji. Den påfølgende perioden ble et mareritt. Nå kan han bli tidenes OL-konge i kombinert.

VIRUS: Jørgen Graabak ble satt kraftig tilbake av virus. Han er likevel glad for at han ble virusrammet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIRUS: Jørgen Graabak ble satt kraftig tilbake av virus. Han er likevel glad for at han ble virusrammet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Med to OL-gull i Sotsji - av tre mulige - sikret Jørgen Graabak seg legendestatus i kombinertsporten allerede som 22-åring. Bare tre andre kombinertløpere, Felix Gottwald, Samppa Lajunen og Bjarte Engen Vik, kan vise til to OL-gull i samme mesterskap.

Graabak, som nå har blitt 25 år, klarte bragden i så ung alder at han har alle forutsetninger for å gå forbi mannen med flest OL-gull gjennom tidene. Kombinertlegenden Ulrich Wehling innehar rekorden med tre OL-gull fordelt på tre ulike olympiske leker - på en tid hvor det bare var én øvelse.

Men Graabaks jakt på tittelen som tidenes OL-konge i kombinert, kunne ha stoppet allerede i fjor. Han vurderte å legge opp da han fikk en belastningsskade i lårmuskulaturen og deretter ble rammet av et alvorlig virus.

Glad for virus

Nå er trønderen skadefri og full av motivasjon igjen. Målet om gull i VM i Lahti lever i beste velgående for mannen som er beste nordmann i verdenscupen sammenlagt hittil denne sesongen med sin 6. plass.

Graabak forteller Dagbladet at han vurderte å gi seg da problemene var som verst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer