OL-krangel om marihuana

NAGANO (NTB-Reuters): Medlemmene i Den internasjonale olympiske komitè (IOK) er delte i meningene om det narkotiske stoffet marihuana bør inngå i listene over forbudte stoffer.

Enn så lenge står stoffet ikke oppført i IOKs dopinglister. Men etter at den canadiske snøbrettkjøreren Ross Rebagliati avga dopingprøve med spor etter marihuana, vurderer IOK å føre stoffet opp på listene. Det på tross av at marihuana ikke regnes som prestasjonsfremmende.

  IOK-medlemmet Kevin Gosper går inn for å følge komiteens medisinske leder Kevan Alexandre de Merodes forslag om å definere stoffet som doping. Andre medlemmer igjen er redd for at et slikt skritt vil føre til samarbeidssvikt med andre internasjonale forbund.

Svakhetstegn

- Hvis vi gir etter for press fra andre internasjonale forbund, vil det være et svakhetstegn for oss. Vår oppgave er å sette standarder, sier Gosper.

  En kollega av Gosper, som ønsker å være anonym, er uenig med Gosper.

  - Vår ubestridte oppgave når vi skal vurdere eventuelle oppgraderinger av forbudslista er å stoppe doping. Vi er selvsagt i mot marihuana, men stoffet bør absolutt ikke defineres som doping, sier han.

  En rekke IOK-medlemmer ønsker å sette en stopper for marihuana ved å føre det opp på IOKs forbudsliste. Andre igjen mener marihuana kun representerer et helseproblem, og at det ikke har noe med doping å gjøre.