Therese Johaug:

OL-kravet glapp: Satte personlig rekord

Therese Johaug klarte ikke kvalifiseringskravet til Tokyo-OL i duell med Karoline Bjerkeli Grøvdal på Bislett lørdag formiddag. Likevel satt hun personlig rekord.

SATTE PERSONLIG REKORD: Therese Johaug klarte ikke OL-kravet på 10.000 meter men satt personlig rekord med hele sju sekunder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var så nære så nære, sa NRKs friidrettsekspert Jann Post, da Johaug passerte målstreken.

Med tiden 31.32.88 satt hun ny personlig rekord med sju sekunder. Likevel holdt det ikke til et OL-krav, som hun var åtte sekunder fra å klare.

- Uansett om jeg hadde tatt det kravet eller ikke, så hadde jeg ikke reist til Tokyo. Målet mitt er OL i Beijing til vinteren. Jeg gjør dette for å få motivasjon og for å ha litt andre måter å trene på, sier Therese Johaug til NRK.

- Det var først og fremst utrolig moro, når jeg hørte at det var 10.000 meter her på Bislett i midten av april så ville jeg veldig gjerne være med, sier Johaug videre.

Johaug sin personlige rekord på 31.40.67 fra Bislett i fjor, slo hun altså med sju sekunder. Men innrømmer at det var en annen oppladning til løpet i fjor.

- Det var to vidt forskjellige løp i år og fjor. I fjor lå vi på et mål som var 30 sekunder saktere. Det ble litt for tungt midtveis og skulle jeg holde løpet, måtte jeg slippe litt. Jeg er utrolig fornøyd med personlig rekord, sier hun.

PERSONLIG REKORD: Therese Johaug med personlig rekord på Bislett stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
PERSONLIG REKORD: Therese Johaug med personlig rekord på Bislett stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Klarte OL-kravet

Med tiden 30.50,84 satt også Karoline Bjerkeli Grøvdal personlig rekord, og klarte OL-kravet på 10.000 meter i Tokyo.

- Det var det som var jobben min her i dag. Jeg er veldig fornøyd med at jeg holdt meg til planen min, sier Bjerkeli Grøvdal til NRK.

- Ble det litt ekstra press når Johaug også stilte til start?

- Ja, det er klart at det ble. Det ble litt annerledes enn hva det var tenkt i utgangspunktet. Etter et bra løp forrige helg var jeg innstilt på at jeg skulle ta OL-kravet, sier Grøvdal til NRK.

- Jeg skal innrømme at jeg har vært litt ekstra nervøs i noen dager, sier videre.

OL-krav som motivasjon

Målet var å løpe under kravet til Tokyo-OL på distansen. Og Johaug hadde bestilt en sluttid på 31.24 på sin lyshare, ett sekund under OL-kravet på 31.25. Karoline Bjerkeli Grøvdal bestilte en sluttid på 30.50.

Johaug skulle løpet ett sekund saktere enn Bjerkelig Grøvdahl per runde, og så ut til å holde skjema i den første delen av løpet. Ved 4000 meter var det 11 sekunder som skilte de to duellantene.

Utover i løpet fikk hun trøbbel med å følge lysharen.

Johaug sin personlige rekord på 31.30.67 fra Bislett i fjor. Grøvdal løp på 31.14.07 under OL i Rio for fem år siden.

Johaug har imponert på friidrettsbanen tidligere. I 2019 ble hun norgesmester nettopp på 10.000 meter. Da deltok ikke Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer