OL-kvalifiseringen flyttet. Norge risikerer å møte NHL-stjerner

Flyttet fra februar til september.

KVALIFISERING FLYTTET:  Norges OL-kvalifisering skal spilles i september neste år. Det liker ikke landslagssjef Roy Johansen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KVALIFISERING FLYTTET: Norges OL-kvalifisering skal spilles i september neste år. Det liker ikke landslagssjef Roy Johansen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagssjef Roy Johansen har fått en del hodebry etter at Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har flyttet den avgjørende OL-kvalifiseringen fra februar til september.

Landslagssjefen liker det ikke, men tar det hele med fatning. OL-kvalifiseringen skal spilles fra 1.-4. september neste år. Tidligere har denne turneringen vært lagt til februar. Til Sotsji-OL var Norge direktekvalifisert etter sin gode plassering i VM i 2011.

- Nasjonene med mange spillere i NHL har fått gjennomslag for å flytte den siste OL-kvalifiseringen. Det blir naturligvis en utfordring for oss, og en del ekstra å tenke på. Vi er avhengige av å få frigitt spillerne noe tidigere fra klubbene sine for å drille dem i landslaget, sier Johansen til NTB.

Norge skal stå som arrangør av én av de tre OL-kvalifiseringene hvor vinneren går til OL i Sør-Korea i 2018. De to andre turneringene går i Hviterussland og Latvia.

Norge møter Frankrike og Kasakhstan samt en av lagene som går videre fra kvalifiseringen i februar.

Zuccarello Norge har for tiden bare Mats Zuccarello i NHL, men blant annet Danmark og Frankrike, som har et tosifret antall spillere i Nord-Amerika, har fått gjennomslag for flyttingen.

Uttak til firenasjonersturnering

Landslagssjef Roy Johansen har tatt ut følgende spillere til firenasjonersturnering i Stavanger 5.-7. november:
Målvakter:
Lars Haugen (Färjestad), Steffen Søberg (Vålerenga), Lars Volden (Rögle).
Backer:
Alexander Bonsaksen (Tappara), Nicolai Bryhnisveen (Timrå), Stefan Espeland (Lørenskog), Mattias Nørstebø (Brynäs), Dennis Sveum (Stavanger), Daniel Sørvik (Geneve Lions).
Løpere:
Morten Ask (Vålerenga), Anders Bastiansen (Frisk Asker), Robin Dahlstrøm (Lørenskog), Kristian Forsberg (Stavanger), Michael Haga (Almtuna), Tommy Kristiansen (Stavanger), Ken André Olimb (Düsseldorf). Mathis Olimb (Jokerit), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Mathias Trettenes (Stavanger), Nicklas Roest (Sparta Sarpsborg), Andreas Stene (Mora), Martin Laumann Ylven (Vålerenga).

Norge møter Ungarn (5/11), Frankrike (6/11) og Danmark (7/11).

En av årsakene til at det passer inn for de fleste er at det i september også skal spilles World Cup i Toronto. Der skal de seks beste ishockeynasjonene, Canada, USA, Russland, Tsjekkia, Finland og Sverige være med.

I tillegg deltar et U23-lag fra Nord-Amerika og et samlelag fra nasjonene i resten av Europa. Turneringen går fra midten av september.

Stavanger neste Første oppgave for Johansen er imidlertid en firenasjonersturnering i Stavanger 5. til 7. november.

- Dette er den første samlingen i år og vi får gjennomgått de momentene vi hele tiden terper på. Dessuten får flere av spillerne fra VM møtt hverandre igjen, sier Johansen.

- Vi møter gode lag. Frankrike og Danmark er gode A-nasjoner, mens Ungarn rykket opp blant eliten. Vi får bra matching i denne turneringen, sier landslagssjefen.

Siden det første uttaket i forrige uke har det kommet forfall fra Färjestad-spillerne Martin Røymark og Ole-Kristian Tollefsen og veteranen Mats Trygg. Alle sliter med skader. Fredag kom det også forfall fra Mora-backen Erlend Lesund. Heller ikke Patrick Thoresen er med i Stavanger.

Det gir et par spillere som ikke var med i forrige VM sjansen til å spille seg inn i landslagsdiskusjonen. Men Johansen har egentlig ikke så mange spillere å velge mellom. I torsdagens HockeyExtra på TV 2 ble det etterlyst noen spillere som har vist god form i hjemlig serie.

- Hadde vi bare tatt ut spillere som er i form hver eneste gang så hadde vi spilt i 1. divisjon. Det tar lang tid å spille seg inn på laget og lang tid å spille seg ut av laget, sa Johansen til TV 2.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer