OL-legende vil legalisere doping

NAGANO (NTB-DPA): Karin Kania, skøyteesset som vant sju OL-medaljer for Øst-Tyskland mellom 1980 og -88, mener at utøvere over 18 år bør få bruke doping på trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Idrettsutøvere vil alltid forsøke å skaffe seg en fordel ved bruk av medikamenter. Pengene noen land bruker på dopingkontroller bør i stedet brukes på å finne talenter, sier hun.

Noen begrensninger vil hun ha på bruken.

- Bruk av anabole substanser må være absolutt forbudt for barn, og det er nødvendig med tester i konkurranser. Dessuten må alle selv stå ansvarlige for sin bruk av dopingmidler, og ingen må tvinges til å bruke dem, sier hun.

Kania, som het Enke da hun først gjorde seg bemerket på isen, er med tre gull, fire sølv og en bronse den 18. største olympier gjennom tidene. Hun kan også skilte med 11 VM-gull og satte ti verdensrekorder. Hennes 12 år gamle tid på 1500 meter ble slettet først i november i fjor.

Dop i øst

Etter gjenforeningen av Øst- og Vest-Tyskland ble det avslørt at DDR-regimet aktivt oppfordret til bruk av doping. Det har fått flere til å kreve at østtyskerne skal fratas sine OL-medaljer.

- Men vi kan ikke omskrive OL-historien, sier prins Alexandre de Merode, leder for Den internasjonale olympiske komités medisinske kommisjon.

Enke er langt fra villig til å innrømme at hennes suksess skyldtes bruk av forbudte preparater.

- Alle som knytter vår suksess til dopingbruk bør ta en titt på treningsprogrammet vårt. Ingen av dagens utøvere er i nærheten av å trene med samme intensitet, sier Enke, som er i Nagano som kommentator for Eurosport.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer