GRØNT: Amerikanske Ryan Lochtes hår har gått fra å være blondt til å bli grønt.  Foto: David Gray / Reuters / NTB Scanpix
GRØNT: Amerikanske Ryan Lochtes hår har gått fra å være blondt til å bli grønt.  Foto: David Gray / Reuters / NTB ScanpixVis mer

OL-legenden kastet seg på blond trend. Men han glemte en viktig ting ...

- Det er ganske spesielt og festlig at en frisør heller ikke har tenkt på dette.

(Dagbladet): Denne sommeren har det blitt en trend blant idrettskjendiser å farge lokkene med en lysere farge.

Fotballstjerner som Lionel Messi, Aaron Ramsey og James Rodriguez har alle blitt blonde, noe som har resultert i heftige diskusjoner i sosiale medier.

Noen liker den nye trenden, andre er ikke like imponert.

Den amerikanske svømmestjernen Ryan Lochte ville ikke være noe dårligere enn sine idrettskolleger og fikk håret farget hos en frisør i forkant av OL.

Men det kan se ut som om 32-åringen har glemt en spesiell ting med klor.

KJENDISSTYLIST: Christopher Mørch Husby. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJENDISSTYLIST: Christopher Mørch Husby. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kjendisstylist ler av tabben

For da amerikaneren tok av seg badehetta etter å ha vunnet stafettgull på 4x200 meter fri, kunne man se at det blonde håret hadde blitt delvis grønt.

Stylist Christopher Mørch Husby ler når han hører om fargetabben.

- Dette er veldig gøy, sier han.

Kjendisstylisten, som er daglig leder og medeier i Jan Thomas Studio, kan ikke forstå at en rutinert svømmer som Lochte ikke visste at bleket hår kan bli grønt i møte med klor.

- Det er ganske spesielt og festlig at en frisør heller ikke har tenkt på dette, sier Mørch Husby og fortsetter:

- Det er et vanlig problem. Vi får besøk av mange mødre nå på sommeren som har med seg døtre som har badet i basseng. Gamle kobberrør og klor kan fort gi grønnskjær i blondt hår.

BLOND: Ryan Lochte var blond. Det er han ikke nå lenger. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Scanpix
BLOND: Ryan Lochte var blond. Det er han ikke nå lenger. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Scanpix Vis mer

Fått stor oppmerksomhet

Svømmestjernens hår har fått bred medieomtale i hjemlandet USA. På Twitter får han både tyn og medlidenhet.

- Som en blondine føler jeg virkelig med Ryan Lochte og hans hårproblem. Man må behandle det greiene der. Du kommer til å være grønn en god stund, skriver en Twitter-bruker.

Christopher Mørch Husby er usikker på om Lochtes feilskjær kan skape en ny trend.

- Det er veldig mye pastellfarger om dagen, men vi ser ikke så mange farger som den han har. Det kan jo hende dette blir en mote nå, smiler stylisten.

Lochte kan imidlertid trøste seg med at det ikke bare er håret hans som har blitt grønt i løpet av Rio-OL. For fire dager siden ble plutselig vannet i stupearenaen Maria Lenk Aquatic Center grønt over natten til stor overraskelse for både arrangør og utøvere.

GULL OG GRØNT: Townley Haas, Conor Dwyer, Ryan Lochte og Michael Phelps feiret gullet etter 4x200 meter fri. Foto: Junior Lago / Fotoarena / NTB Scanpix 
GULL OG GRØNT: Townley Haas, Conor Dwyer, Ryan Lochte og Michael Phelps feiret gullet etter 4x200 meter fri. Foto: Junior Lago / Fotoarena / NTB Scanpix  Vis mer