OL-løypa trolig perfekt for Kristoff

- Dette var en positiv overraskelse.

MESTERSKAPSMORO: Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug leverte bra i VM. Sjansene i OL om to år ser også lovende ut for Norges håp. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MESTERSKAPSMORO: Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug leverte bra i VM. Sjansene i OL om to år ser også lovende ut for Norges håp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(procycling.no): Tidligere er det blitt antydet at sykkelfeltet må over 400 høydemeter per runde i løypa under OL-rittet i Rio de Janeiro om knappe to år.

Den siste skissen som Velofocus har laget av rundløypa gir et langt mildere inntrykk av det som venter i lekene. Der er høydemeterne halvert, og OL ser plutselig mer ut til å kunne bli en konkurranse for Alexander Kristoff og andre spurtspesialister.

Den tre mil lang rundløypa skal trolig sykles åtte ganger i mennenes fellesstart. Kristoff-trener og stefar Stein Ørn tror løypa kan passe som hånd i hanske for Norges fremste spurtprofil.

- Dette var en positiv overraskelse. Det er ikke mange høydemetere som skal sykles på rundene slik det ser ut nå, og dette kan passe godt for Alexander. Dette minner om en klassikerløype som kan være bra for våre ryttere, sier Ørn til procycling.no.

- Tidligere er det blitt presentert helt absurde løyper i Rio. Men slik jeg ser det nå, skal det mye til for at det ikke blir spurt. Mark Cavendish har sagt at han bare skal satse på bane. Jeg tror den avgjørelsen endres om han ser hvor stor muligheten virker for en spurt om gullet, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer