OL-løypa trolig perfekt for Kristoff

- Dette var en positiv overraskelse.

MESTERSKAPSMORO: Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug leverte bra i VM. Sjansene i OL om to år ser også lovende ut for Norges håp. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MESTERSKAPSMORO: Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug leverte bra i VM. Sjansene i OL om to år ser også lovende ut for Norges håp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Tidligere er det blitt antydet at sykkelfeltet må over 400 høydemeter per runde i løypa under OL-rittet i Rio de Janeiro om knappe to år.

Den siste skissen som Velofocus har laget av rundløypa gir et langt mildere inntrykk av det som venter i lekene. Der er høydemeterne halvert, og OL ser plutselig mer ut til å kunne bli en konkurranse for Alexander Kristoff og andre spurtspesialister.

Den tre mil lang rundløypa skal trolig sykles åtte ganger i mennenes fellesstart. Kristoff-trener og stefar Stein Ørn tror løypa kan passe som hånd i hanske for Norges fremste spurtprofil.

- Dette var en positiv overraskelse. Det er ikke mange høydemetere som skal sykles på rundene slik det ser ut nå, og dette kan passe godt for Alexander. Dette minner om en klassikerløype som kan være bra for våre ryttere, sier Ørn til procycling.no.

- Tidligere er det blitt presentert helt absurde løyper i Rio. Men slik jeg ser det nå, skal det mye til for at det ikke blir spurt. Mark Cavendish har sagt at han bare skal satse på bane. Jeg tror den avgjørelsen endres om han ser hvor stor muligheten virker for en spurt om gullet, fortsetter han.

Uoffisielt
Løypeskissen er riktignok ikke det samme som en offisiell OL-løype.

Stein Ørn understreker at alle detaljer må på plass før man kan være mer sikre på hvor tøff OL-konkurransen faktisk blir. Foreløpig er ikke veiene og andre eventuelle faremomenter rundt i den foreslåtte løypa godkjent.

Sterke lag kan ha en fordel av smale veier i Rio, og at feltet lettere kan samles etter den siste motbakken før mål. Utfordrende nedkjøringer med brusteinsparter og krappe svinger er ting som taler for Kristoff og de øvrige nordmennenes sjanser.

- Det er maksimalt 200 høydemeter og det går mye opp og ned. Det er 20 kilometer fra den siste bakken til mål, og det kan fort bli en jakt som minner om den vi så i London-OL, tror Ørn.

På The Mall i den engelske hovedstaden kapret Alexander Kristoff en av sine første virkelig store bragder i internasjonale storritt. Katjusja-profilen ble da bronsemedaljør i OL.

Grunn til optimisme
Bak vinner Alexander Vinokourov og Rigoberto Urán, vant Kristoff spurten om den siste plassen på seierspallen i London.

Overfor procycling.no beskriver Kristoffs trener problemer som kan oppstå for et norsk lag og andre vinnerkandidater i Rio.

- Den største utfordringen blir å holde laget samlet. Vi kan få en situasjon som vi ofte ser i klassikerrittene med mindre lag som prøver seg ofte. Det kan føre til en pulverisering av maskinkjøringen til de største lagene.

- Men det ser flatere ut enn det vi først ventet oss, og det er langt til mål etter de siste bakkene. Det er ingenting som tilsier at våre ryttere ikke kan være med helt til mål, mener lege og trener Stein Ørn.

Se løypeskissen her (ekstern lenke)

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.