OL med bismak for Forfang: - Det er ingen tvil om at det var et skittent spill

Johann André Forfang drømte om et OL på hjemmebane i Tromsø. TSK-hopperen føler folk «sørpå» ikke unner Nord-Norge idrettsanlegg i verdensklasse.

SKUFFET: Johann André Forfang er fortsatt skuffet over at Tromsø-OL i 2018 aldri ble en realitet. Foto: Matthias Schrader / NTB scanpix
SKUFFET: Johann André Forfang er fortsatt skuffet over at Tromsø-OL i 2018 aldri ble en realitet. Foto: Matthias Schrader / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag reiser 22-åringen til Pyeongchang i Sør-Korea. Det står i sterk kontrast til planene om et Tromsø-OL i 2018.

- Jeg hadde store forventninger under planleggingen av OL i Tromsø. Jeg gikk rundt med Tromsø 2018-lue og alt i 2007. Jeg drømte om å hoppe verdenscup og OL på hjemmebane, men det ble ikke sånn, sier Forfang.

OL-planene er skrinlagt for lengst, men nylig åpnet hoppsjef Clas Brede Bråthen for at Tromsø kan bli en del av Raw Air dersom hopplanene på Kvaløysletta blir realisert.

Bittert og ufortjent

Forfang gremmes når han tenker tilbake på de knuste OL-ambisjonene i nord.

- Det var til sjuende og sist våre egne (norsk idrett) som satte kjepper i hjula. Det er kjedelig at noen var så destruktive når det kom til et Tromsø-OL. De så bare ulemper og kostnader og mente det ble for dyrt, bare for å lansere ideen om et Oslo-OL som ville kostet dobbelt så mye. Argumentene hang ikke på greip, sier Forfang.

Norges Idrettsforbund trakk i 2008 OL-søknaden med begrunnelsen at man ønsket å ta et samfunnsansvar. Et OL i Tromsø lå an til å koste 19 milliarder kroner. Senere ville Idretts-Norge ha et Oslo-OL i stedet, men folket tente aldri på ideen og norske OL-planer ble skrinlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer