NÆR DØDEN: Den franske gullvinneren fra Beijing-OL, Alain Bernard, forlot det ene av helikoptrene som styrtet i Argentina rett før ulykken skjedde. AP Photo/David J. Phillip
NÆR DØDEN: Den franske gullvinneren fra Beijing-OL, Alain Bernard, forlot det ene av helikoptrene som styrtet i Argentina rett før ulykken skjedde. AP Photo/David J. PhillipVis mer

OL-mester fikk ikke være med fordi helikopteret var fullt. Sekunder senere så han vennene styrte i døden

- Han så flammene.

(Dabladet): Ti personer mistet livet da to helikoptre krasjet i La Rioja-provinsen nordvest i Argentina mandag ettermiddag. Helikoptrene ble brukt i innspillingen av den franske versjonen av kjendisrealityen «Dropped».

Tre av de drepte var blant Frankrikes største idrettsutøvere. Nå viser det seg at gullvinneren fra OL i Beijing, Alain Bernard, bare var tilfeldigheter unna å bli den fjerde.

Traumatisk Til RMC forteller agenten til avdøde Camille Muffats at Bernard var på vei til å ta plass i det ene helikopteret, da han ble holdt tilbake fordi det var for mange passasjerer, skriver Expressen.

Bare sekunder senere ble Bernard vitne til at vennene styrtet i døden med det samme, propelldrevne kjøretøyet.

- Alain ringte meg og gråt. Han var åpenbart traumatisert av det han hadde sett. Han sa han så flammene og at han forsto at det var dramatisk, forteller Sophie Kamoun om samtalen med Bernard.

Bernard sto på marken sammen med flere andre idrettsprofiler da den tragiske ulykken inntraff, deriblant Anne-Flore Marxer.

- Hun gråt da jeg pratet med henne. Hun hørte alt og forsto med engang at det var veldig alvorlig. Hun har ikke sovet i hele natt. Det er fryktelig, forteller Marxers agent Guillaume Valladeau til RMC.

Tragisk I Frankrike har folk reagert på nyheten med sjokk.

Tidligere landslagsspiller i fotball Sylvain Wiltord har selv deltatt i årets sesong. Han er forferdet over det som har skjedd, noe han også har uttrykt på Twitter.

- Jeg er trist på grunn av vennene mine, jeg skjelver, jeg er forskrekket, jeg har ikke ord, skriver Wiltord, mens president Francois Hollande på sin side har sendt sine kondolanser til de pårørende.