OL-mester Hamilton tatt i bloddoping

Sykkelproffen testet positivt i Spania.

Den 33-årige amerikaneren, som sykler for Phonak-laget, ble testet etter at han 11. september vant den åttende etappen i rittet. Han trakk seg fra det spanske storrittet seks dager senere.

- Ikke gjort noe galt

Men: Den olympiske mesteren nekter for å ha bloddopet seg.

- Tyler fortalte oss at han ikke har gjort noe galt, sa talsmann Georges Luedinger for Phonak-laget til AP.

Det er ventet at Hamilton snakker ut på en pressekonferanse i Zürich senere i dag.

- Stor ro

Og der forventes det selvfølgelig at Hamilton holder fast på sin versjon.

- Jeg fikk høre om saken sent i går kveld, og jeg ble svært overrasket. Jeg ønsker ikke å si mer om det nå, men jeg har snakket med Tyler. Han tar dette med stor ro og sier han har ren samvittighet, sa Phonaks sportsdirektør Alvaro Pino til avisen Marcas nettsted.

Første av sitt slag

Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP er Hamilton-saken den første i sitt slag. Kilder i Det internasjonale sykkelforbundet opplyser at man venter på resultatet av B-prøven.

Phonaks lege Inaki Arratibel bekrefter overfor Marca at Hamilton er mistenkt for klassisk bloddoping, det vil si at utøverens eget blod tappes og senere tilbakeføres.

Skadet ryggen

Hamilton skadet ryggen og måtte trekke seg i sommerens Tour de France, men kom tilbake i tide til Aten-OL i august. Der vant han temporittet.

Hamilton, tidligere lagkamerat med Lance Armstrong, ble for alvor kjent da han kjørte tre uker med brukket krageben i fjorårets Tour de France og fullførte på 4. plass. (NTB-AFP)

<B>DOPINGTATT:</B> OL-mesteren Tyler Hamilton har tester positivt og står i fare for å bli utstengt.