<strong>TOK GULL:</strong> Maddie Bowman fra USA ble OL-mester i fristil halfpipe i dag. Etterpå hyllet hun avdøde Sarah Burke. Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/NTB Scanpix
TOK GULL: Maddie Bowman fra USA ble OL-mester i fristil halfpipe i dag. Etterpå hyllet hun avdøde Sarah Burke. Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/NTB Scanpix Vis mer

OL-mester i fristil hyllet avdød legende

- Hun var helten min da, og hun er det fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Maddie Bowman fra USA ble OL-mester i fristil halfpipe torsdag. Etterpå hyllet hun avdøde Sarah Burke.

- Jeg beundret Sarah da jeg vokste opp. Hun var helten min da, og hun er det fortsatt, sa hun om fristillegenden som i fjor døde i et treningsuhell.

Burke kjempet lenge for at fristil skulle få flere øvelser på OL-programmet. Halfpipe er ny OL-øvelse i år.

- Vi er her for å gjøre våre foreldre stolte, vennene våre stolte og spesielt Sarah Burke stolt, for hun er her med oss. Jeg tror hun ville vært stolt i dag, sa 20-åringen som i begge finaleomganger oppnådde en poengsum som ville holdt til gull.

Knapp ledelse I første omgang fikk den dobbelte X-Games-vinneren 85,8 poeng og ledet ett poeng foran franske Marie Martinod. I annen omgang forbedret Bowman sitt resultat til 89,0. Martinod økte også da hun var siste utøver ned halfpipen i annen omgang, men bare til 85,4.

Dermed ble det sølv på Martinod, mens Ayana Onozuka fra Japan ble bronsevinner.

- Det er ikke mulig å sette ord på det jeg føler nå. Jeg er så glad at det er sykt, sa Bowman.

Mange fall At halfpipekjøring med ski på beina er en risikosport fikk flere utøvere erfare. Seks av de 11 deltakerne i finalen falt iallfall i ett av sine forsøk.

Anaïs Caradeux kom ikke til start i finalen, etter at hun falt stygt i sitt annet forsøk i kvalifiseringen. Den franske 23-åringen pådro seg et blødende sår i ansiktet og ble liggende en stund før hun kom seg på beina.

Nina Ragettli fra Sveits skadet seg da hun falt på kanten av halfpipen i kvalifiseringen og slo nakken.

I finalen slapp amerikanske Angeli Vanlaanen fra det med oppskrapt nese da hun falt. Hun endte sist av de 11 som deltok i finalen.

(NTB)

<strong>DØDE PÅ TRENING:</strong> Sarah Burke døde i fjor i et treningsuhell. I dag ble hun hyllet av gullvinneren. Foto: AP Photo/Nathan Bilow/NTB Scanpix
DØDE PÅ TRENING: Sarah Burke døde i fjor i et treningsuhell. I dag ble hun hyllet av gullvinneren. Foto: AP Photo/Nathan Bilow/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer