OL-mester ny landslagstrener for curlinggutta

Pål Trulsen tar over for Ole Ingvaldsen.

OL-GULL: Pål Trulsen ledet Norge til OL-gull i Salt Lake City, USA i 2002. Nå skal han lede curlinggutta fra sidelinjen framover. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix
OL-GULL: Pål Trulsen ledet Norge til OL-gull i Salt Lake City, USA i 2002. Nå skal han lede curlinggutta fra sidelinjen framover. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpixVis mer

Ole Ingvaldsen slutter som landslagstrener for curlinggutta. Tidligere OL-mester Pål Trulsen blir ny coach for Lag Ulsrud.

Ifølge Norges Curlingforbund er herrelandslaget og Ingvaldsen blitt enig om å avslutte samarbeidet etter at utviklingen ikke har vært som ønsket, og laget vil ha nye impulser på veien mot Sotsji-OL.

- Ole Ingvaldsen har gjort en fremragende jobb i utviklingen av norsk curling og for oss som lag. Nå er vi imidlertid kommet inn i en blindgate hvor vi ikke får til ønsket fremgang sammen. Derfor er vi blitt enig om å skille lag, sier Thomas Ulsrud, som er skip på landslaget.

Ingvaldsen har vært landslagssjef siden 1997 og var coach for Lag Trulsen da det ble OL-gull i 2002.

- Det har vært en fantastisk reise med mange gode minner. Det oppleves riktig å avslutte samarbeidet nå, i en periode hvor vi ikke har klart å få ut det potensialet som ligger i laget. Jeg ønsker Lag Ulsrud lykke til i forberedelsene og gjennomføringen av OL, sier Ingvaldsen.

Ulsrud og co. endte på en skuffende femteplass i VM i april, men sikret seg billett til Sotsji-lekene. I Vancouver-OL i 2010 tok laget sølv.

(NTB)