Vinter-OL 2018 Nord-Korea:

OL og Henrik Kristoffersen til Nord-Korea? Her er Kim Jong-uns luksusresort og nye flotte slalåmbakke

Sonderinger om flytting starter til uka.

DIKTATORENS LEKEPLASS: Nord-Koreas Kim Jong-un beordret bygging av en kopi av et svetsisk skiresort. Nå er anlegget aktuelt for å overta OL-øvelser fra Pyoengchang. Neste uke er det sonderinger mellom de sørkoreanske lederne og IOC-president Thomas Bach. FOTO: Reuters.
DIKTATORENS LEKEPLASS: Nord-Koreas Kim Jong-un beordret bygging av en kopi av et svetsisk skiresort. Nå er anlegget aktuelt for å overta OL-øvelser fra Pyoengchang. Neste uke er det sonderinger mellom de sørkoreanske lederne og IOC-president Thomas Bach. FOTO: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORD-KOREA er blitt en mulig arrangør av enkelte øvelser under Pyoengchang-OL til vinteren. Det som virket som en absurd nyhet forleden idet Kim Jong-uns diktatur sendte ut en fengslet og døende amerikansk turist, er på få dager gjort om til et fredsinitiativ fra den nye regjeringen i Sør-Korea.

Denne uka var kultur- og sportsminister Do Jong-Hwan på besøk hos OL-arrangørene sine og lanserte et felles ishockeylag for kvinner, en fakkelstafett til den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang, samt flytting av enkelte øvelser til nord.

Onsdag kommer Thomas Bach, president i den internasjonale olympiske komite (IOC) til Pyoengchang på inspeksjon, og han blir i Sør-Korea mye lenger enn planlagt. Årsaken er at Bach nå vil vente på president Moon Jae-in som er i USA i samtale med Donald Trump. Sammen med Moon vil Bach så analysere sjansene for at vinter-OL 2018 på kort tid kan omdefineres til et fredsprosjekt.

Etter at Moon overtok som president i Sør-Korea i vår, er tonen mot landsmennene i nord adskillig mer forsonende. Det er her de planlagte olympiske lekene eventuelt blir brukt som et verktøy for tilnærming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer