Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-outsideren viser skjulte talenter, og snakker ut om veien tilbake fra skaden

- Med fare for å virke litt utakknemlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL (Dagbladet): Etter korsbåndsskaden Kjetil Jansrud pådro seg under VM i Schladming i fjor, har 28-åringen brukt mang en time på å komme seg tilbake dit han skal være.

I form til OL i Sotsji.

Da Dagbladet møtte Jansrud i Østerrike, gjorde han det klart at selv om han har tatt store skritt er han likevel ikke helt fornøyd med progresjonen.

- Litt utakknemlig Men det ville han kanskje ikke vært uansett.

- Med fare for å være litt utakknemlig, så ville jeg gjerne vært enda litt bedre enn det jeg er nå. Men nå spør du meg, og jeg vil alltid kjøre fortere og komme meg raskere tilbake etter skade - uansett hvilke tidsperspektiver man måtte ha, sier han til Dagbladet.

Tålmodighet er ikke Jansruds store styrke, og selv om han noterte seg for en pallplassering kort tid etter comebacket, skulle han helst vært litt lenger fram i løypa.

- Jeg har jeg blitt fortalt av de rundt meg at jeg bare må roe ned, for jeg kommer til å være ustabil og at det kommer til å gå litt opp og ned. Det er superbra at jeg allerede er der jeg er, men den tankegangen kan jeg på en måte ikke tillate meg selv.

- Det er et privilegium Om to uker har allerede alpingutta lagt bak seg åpningsøvelsen i OL. Utforen, kanskje den øvelsen som henger aller høyest, unnagjøres på lekenes første konkurransedag, lørdag 8. februar.

Jansrud har vært med på to OL tidligere, og beskriver det hele som noe veldig spesielt.

SKADET: Etter korsbåndsskaden Kjetil Jansrud pådro seg under VM i Schladming i fjor, har 28-åringen brukt mang en time på å komme seg tilbake dit han skal være. I form til OL i Sotsji. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SKADET: Etter korsbåndsskaden Kjetil Jansrud pådro seg under VM i Schladming i fjor, har 28-åringen brukt mang en time på å komme seg tilbake dit han skal være. I form til OL i Sotsji. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Det å representere Norge i et vinter-OL er først og fremst et privilegium. Det er vanskelig å tenke på i dagliglivet ettersom vi reiser rundt og kjører renn hele tiden, og så plutselig reiser vi til OL. Men dersom man tar et skritt til siden og kikker litt inn, er det først og fremst en fantastisk opplevelse, sier han.

- Det kan egentlig ikke beskrives. Det er en grunn til at det bare er hvert fjerde år, og at det henger så høyt.

Og ambisjonene for årets vinterleker har ikke blitt mindre selv om han har vært skadeplaget. Ingen i den norske troppen reiser til Russland for å være gratispasasjerer.

- Hvis man gjør det bra i OL så er man på pallen. Så enkelt er det. Det er en målestokk hele verden opererer med. Skal jeg være fornøyd er det det å ta medalje som gjelder.

HAHNENKAMM: Kjetil Jansrud etter målgang på lørdagens utfor. Det endte med en 9.-plass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HAHNENKAMM: Kjetil Jansrud etter målgang på lørdagens utfor. Det endte med en 9.-plass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!