Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL over for snowboard-håpet etter brudd i brystbeinet

- Krasjet så stygt som jeg aldri har gjort før, skriver Mons Røisland.

BRUDD: Mons Røisland pådro seg et brudd i brystbeinet etter fallet i treningen før slopestyle-finalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
BRUDD: Mons Røisland pådro seg et brudd i brystbeinet etter fallet i treningen før slopestyle-finalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ståle Sandbech ble beste nordmann i snowboard-herrenes slopestyle natt til søndag, med en fjerdeplass.

Egentlig skulle også Mons Røisland delta, etter en god kvalifisering lørdag. Men nordmannen falt i treninga søndag, og ble sendt til sykehus.

Søndag morgen melder 21-åringen at OL er over for hans del. Han brakk brystbeinet og skadet flere sener i skulderen.

- Beinet stikker ut

Via Instagram forklarer Røisland at skaden er såpass alvorlig at han altså ikke kan delta i Big Air-øvelsen senere i lekene.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg hadde det så gøy på trening, så krasjet jeg så stygt som jeg aldri har gjort før. (...) Skaden gjør at beinet stikker ut, skriver Røisland.

Han skal opereres i dag.

- Det er med tungt hjerte jeg må meddele at OL er over for meg. Takk for alle gode meldinger. Jeg kommer tilbake, skriver Høvik-gutten.

- Jævlig kjipt

Slopestyle-finalen ble altså en liten skuffelse, sett det nivået de norske gutta vanligvis har inne. Men vind preget også konkurransen. I tillegg hadde flere av utøverne problemer med farten inn til det første hoppet - som også ble storfavoritt Marcus Klevelands bane.

Kleveland (18) har herjet i vinter, og vant blant annet gull og sølv (Big Air) i X-Games nylig.

- Det her var jævlig kjipt. Det var litt vanskelig med vind og sånn. Jeg hadde en grei trening, så jeg trodde det skulle gå ganske bra. Jeg landet sånn jeg skulle. Men det gjorde jeg ikke i finalen, sier Marcus Kleveland, som ble nummer seks, til Eurosport.

Kleveland syntes heller ikke det var noen fin oppladning å se Røisland skade seg.

Kleveland forteller til Eurosport at det ikke var noe hyggelig oppladning til finalen å se kompisen skade seg.

​- Det går bra med han, men det var ganske kjipt å se det. Det har vært ganske mange skader her i det siste. Hver dag har det vært en som har knekt en arm eller et håndledd. Det er egentlig godt å være ferdig med å kjøre nå, sier Kleveland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!