OL-pampene støtter opprettelsen av egen TV-kanal

Blir tatt opp i desember.

 IOC-LEDER:  Thomas Bach. Foto: NTB Scanpix
IOC-LEDER: Thomas Bach. Foto: NTB ScanpixVis mer

Thomas Bach, den tyske presidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC), støtter forslaget om å opprette en egen TV-kanal for IOK.

Å lage en slik TV-kanal er et av de viktigste forslagene IOC-styret har vedtatt å gå inn for under sitt to dager lange styremøte i sveitsiske Montreux.

Forslaget skal ut på høring blant alle medlemmene i Den internasjonale olympiske komiteen, og så skal den ekstraordinære kongressen i Monte Carlo 8. og 9. desember ta endelig stilling til forslaget.

Dersom forslaget blir vedtatt og IOC går inn for å danne TV-kanalen, er det ventet at denne kanalen vil øke interessen for OL og OL-idretter i de årene det ikke er OL-arrangementer.

Et annet viktig forslag som skal opp på kongressen i desember, blir reformforslagene som går ut på å forenkle søkerprosessen i forbindelse med arrangementene. Det er derimot ingen som har gjort seg opp noen tanker om å øke lengden på lekene fra de 17 dagene som gjelder nå.

Det blir heller ikke foreslått å gjøre noe med IOC-medlemmenes muligheter til å besøke søkerbyene til fremtidige olympiske leker.

(NTB)