FIKK REFS: Gary og Angelica di Silvestri representerte øystaten Dominica i Sotsji-OL. Nå klager treneren på alle som beskylder paret for urent spill. Foto: AP Photo/Janie Osborne)
FIKK REFS: Gary og Angelica di Silvestri representerte øystaten Dominica i Sotsji-OL. Nå klager treneren på alle som beskylder paret for urent spill. Foto: AP Photo/Janie Osborne)Vis mer

OL-paret Gary (47) og Angelica (48) henges ut som bløffere

Treneren slår tilbake mot kritikken.

(Dagbladet): Ekteparet Gary (47) og Angelica di Silvestri (48) representerte Dominica, en øystat i Karibia, i Sotsji-OL.

Det steinrike paret vakte oppsikt og skulle i utgangspunktet konkurrere mot Marit Bjørgen og Petter Northug i skiløypa.

Slik gikk det ikke.

Både Gary og Angelica måtte kaste inn håndkleet. Gary prøvde seg på 15 kilometer klassisk, men ga opp tidlig på grunn av magetrøbbel. Angelica kom ikke en gang til start på kvinnenes 10 kilometer.

Dette førte til at OL-paret møtte kritikk på ulike nettsteder. Blant annet på Deadspin.com.

«Dominicas falske skilag bløffet OL og pressen», skriver nettstedet.

Der blir paret blant annet anklaget for å ha kjøpt statsborgerskap.

- Stort engasjement Nå slår parets trener, J.D. Downing, tilbake mot kritikerne.

- Hvis noen har problemer med hvordan visse land deler ut statsborgerskap, så må de ta opp det med de ulike statslederne før neste OL, skriver Downing i en mail til nettstedet FasterSkier.

- Gary og Angelica er eksempler på personer med stort engasjement for sporten, fortsetter Downing.

Men Downing legger ikke skjult på at innsatsen til ekteparet i OL ikke var all verden.

- Det stemmer at deres OL var en fullstendig katastrofe. Men jeg liker ikke artikler som rapporterer om deres helse med undertoner av mistanker og løgn, skriver treneren.

Gary di Silvestri ble ifølge treneren så syk i OL at han ikke klarte å stå på beina, mens Angelica krasjet i en stang.

Derfor fikk ingen konkurrert slik de ønsket.

- Gary våknet med så store magesmerter at han ikke klarte å gå. Han klarte bare å stå oppreist i noen sekunder og ble diagnostisert med mageinfeksjon. Vi tror det kom gjennom drikkevannet, skriver trener Downing.

- Angelica slo ansiktet i en stang. Hun ble fraktet til sykehus i ambulanse og gjennomgikk fire operasjoner mellom 8. februar og 24. februar, fortsetter Downing.

Uhellet skal ha skjedd mens hun testet løypene.

Flaggbærer 7. februar bar 47-årige Gary det dominicanske flagget inn under åpningsseremonien, for første gang var den lille, karibiske øystaten representert i et vinter-OL.

Men så startet nedturen - med det som omtales som sykdom og alvorlige hodeskader.

Historien til det rike paret er også annerledes enn de fleste andre som deltok i Sotsji.

Gary di Silvestri møtte Angelica under studier i Italia, og de to giftet seg.

Gary tjente seg rik som hedgefund-manager og på et tidspunkt eide de to blant annet en eiendom på nesten 3000 kvadratmeter på Turks- og Caicosøyene (som de senere solgte for 28 millioner dollar).

Øystaten Dominica var blant de karibiske nasjonene IOC oppfordret til å sende utøvere til vinter-OL. Det passet bra med ekteparets lidenskap for ski og langrenn.

Dermed fikk ekteparet di Silvestri statsborgerskap, grunnla det dominicanske skiforbundet, brukte det siste året på å samle nok FIS-poeng til å kvalifisere seg til Sotsji.

Allerede dagen etter åpningsseremonien våknet Gary opp med sterke magesmerter.

- Han ble syk da et rør i deltakerlandsbyen gikk i stykker, og det kom brunt vann ut av springen, sa kona Angelica til UT San Diego.

- Han tok en dusj, og la ikke merke til fargen. Han pusset tennene i det samme vannet. Så fikk han veldig sterke magekramper og dro til sykehuset, der han ble diagnostisert med mage-tarmkatarr, sa 48-åringen.

Men også for henne endte OL med en smell:

- OL er en drøm for alle idrettsutøvere. Å se 88 land og over 3000 utøvere gjøre sitt beste, og bo ved siden av hverandre, det er en nydelig ting. Dessverre var det som skjedde i forrige uke både smertefullt, uventet og vanskelig, sa Angelica di Silvestri.

FLAGGBÆRER:  Gary di Silvestri med flagget under åpningssermonien i Sotsji. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
FLAGGBÆRER: Gary di Silvestri med flagget under åpningssermonien i Sotsji. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer