Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-plass kan gi millioninntekt

Norges Ishockeyforbund krysser fingrene foran dagens skjebnekamp mot Sveits.

Med seier vil Norge være klare for OL-sluttspillet i Torino neste vinter - lagets første OL siden Lillehammer 1994. Norge slo Danmark 4- 0 torsdag, mens søndagens motstander Japan er firergruppas antatt svakeste lag.

-  OL er et viktig mål for oss, og det vil bety utrolig mye for norsk ishockey å kvalifisere seg. Både sportslig og ikke minst økonomisk, sier ishockeypresident Bjørn Ruud til Dagbladet.

-  Det er vanskelig å si helt sikkert hvor mye det vil gi oss, blant annet på grunn av dollarkursen, men det er snakk om flere hundre tusen kroner. Kanskje også en million.

-  God målvakt

Også for interessen rundt norsk ishockey mener Ruud at en OL-plass er viktig.

-  Vi har merket økt interesse denne sesongen ettersom serien er blitt mer jevnspilt. Et OL-sluttspill hadde vært veldig gunstig.

Ruud mener det norske laget er bedre enn mannskapet som slo Canada og ble nummer 9 i A-VM i 2000.

-  Vi har flere spillere med mer internasjonal erfaring. Samtidig har vi gode spillere fra den hjemlige serien, som denne sesongen har fått prøve seg mot NHL-spillere.

-  Jevn kamp

-  I tillegg har vi fått en veldig god keeper i Pål Grotnes. Målvakter betyr veldig mye i viktige kamper, akkurat som for håndballherrene i VM, sier Ruud.

Han tror dagens kamp blir jevnspilt.

-  Jeg er veldig spent. Vi har hatt et godt tak på Sveits i de siste viktige kampene mot dem. 

• Dagens kamp mot Sveits vises på NRK 1 klokka 15.45.

FÅR SKRYT: Pål Grotnes storspiller for tida, og kan være toppkeeperen landslaget har savnet siden Jim «Jimmer\'n» Marthinsen.