Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-profil fortviler
over sexløfte

- Jeg angrer meg, sier Lolo Jones (37).

ANGRER: Den amerikanske stjerna Lolo Jones kan se tilbake på en strålende idrettskarriere, men en uttalelse tidlig i karrieren har som regel vært fokus når hun har vist seg i offentligheten. Vis mer

Den amerikanske idrettsutøveren Lolo Jones var en av de raskeste kvinnene i verden, og er en av få som har deltatt i både sommer-OL (hekk) og vinter-OL (bob).

Jones er også kjent på grunn av sitt private løfte. Før OL i 2012 avslørte Jones at hun skulle leve i sølibat til hun giftet seg.

Jones fikk kallenavnet «hekkejomfruen» etter intervjuet. Nå, åtte år seinere, er hun fortsatt ugift.

Angrer

Den amerikanske idrettsutøveren forteller nå at hun virkelig angrer seg på at hun fortalte verden om løftet.

Det skjer i serien «Cold as Ball», hvor 37-åringen blir intervjuet av komiker Kevin Hart mens de tar et isbad.

- Det var en tabbe. Jeg angrer meg. Det ødela alle dater jeg var på. Jeg hadde ikke en sjanse lenger, forteller hun i serien, gjengitt hos blant annet New York Post.

Idrettsutøveren måtte plutselig forholde seg til at alle visste om løftet før de hadde hilst for første gang. Før kunne Jones selv bestemme om hun ville slippe bomba umiddelbart eller vente til hun hadde blitt bedre kjent med mennene.

Jones har tidligere vært åpen om den kristne troa og løftet til Gud, og hun har fortalt at det har ødelagt forholdet til mange menn. Hun mener selv at det var søtt å fortelle om løftet tidlig i 20-åra, men at det nå blir færre og færre gutter som ringer tilbake når de blir klar over situasjonen:

- Alle tror jeg lyver med en gang, så mange blir til de faktisk finner ut at det er sant. Så er det noen som tar det som en utfordring, før de finner ut at de faktisk må gifte seg med meg, forklarer hun.

DEPPER: Lolo Jones ble en av få utøvere som har deltatt i både vinter- og sommer-OL i 2014. På listen, som teller rundt 70 utøvere, finner vi sju norske navn. Jacob Tulluin Thams er den eneste som har tatt medalje i både vinter-OL og sommer-OL. Han tok gull i skihopp i 1924 og sølv i seiling i 1936. Foto: NTB Scanpix
DEPPER: Lolo Jones ble en av få utøvere som har deltatt i både vinter- og sommer-OL i 2014. På listen, som teller rundt 70 utøvere, finner vi sju norske navn. Jacob Tulluin Thams er den eneste som har tatt medalje i både vinter-OL og sommer-OL. Han tok gull i skihopp i 1924 og sølv i seiling i 1936. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke gitt opp OL-drøm

Jones har slitt med en rekke skader de siste åra, men forteller at hun fortsatt har fokus rettet mot sommer-OL i 2020. Ser vi på resultatlistene er veien tilbake til verdenstoppen lang.

Hennes personlige rekorder er 11,24 på 100 meter og 12,43 på 100 meter hekk - begge ble satt før 2010.

HER GÅR DET GALT: Lolo Jones ledet med 20 meter igjen av OL-finalen i 2008. Her mister hun en medalje etter hun bommet på en hekk,
HER GÅR DET GALT: Lolo Jones ledet med 20 meter igjen av OL-finalen i 2008. Her mister hun en medalje etter hun bommet på en hekk, Vis mer

Tendensen er at 37-åringen sklir mer og mer over til den røde løperen.

Hun var blant annet med på kjendisutgaven av Big Brother i 2018 sammen med svømmer Ryan Lochte og NFL-spiller Ricky Williams.

Jones mener at det ikke er noen fordel for henne at hun ikke har hatt sex:

- For idrettsutøvere så hjelper det å ha sex. Det er bra for hormonene, så det er faktisk en ulempe for meg, forklarer hun i intervjuet med Kevin Hart.