<strong>OVERRASKER ALLE:</strong> Angola vant mot Montenegro i går og står med full pott i OL. I morgen venter Norge. Foto: &nbsp;AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
OVERRASKER ALLE: Angola vant mot Montenegro i går og står med full pott i OL. I morgen venter Norge. Foto:  AFP PHOTO / Eric FEFERBERG Vis mer

OL-resultatene som sjokkerer Norge: - Det er merkelig

Håndballjentenes neste motstander er en OL-sensasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO (Dagbladet): Sensasjonslaget Angola står med fire poeng og to strake seiere mot Romania og Montenegro i OL. I morgen venter de norske håndballjentene klokka 21.40.

Og Dagbladet møtte noen lettere sjokkerte Norge-profiler i deltakerlandsbyen. De hadde alle fått med seg Angolas overraskende seier mot OL-finalistene fra 2012: Montenegro, i går kveld.

- Jeg ble litt sjokkert, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Angola er et merkelig lag, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Det er så overraskende. Angola er søren meg gode, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Angolas har innledet OL med:

  • 23-19 mot Romania.
  • 27-25 mot Montenegro.

Dette er nemlig ikke bare to seiere - men afrikanerne har slått to av Europas beste lag de siste åra.

<strong>SPENT:</strong> Camilla Herrem før kampen mot topplaget Angola. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SPENT: Camilla Herrem før kampen mot topplaget Angola. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Imponert

De norske håndballjentene overbeviste med 27-24-seier mot et solid Spania i går kveld. I dag klokka 09.30 lokal tid møtte de norsk presse inne i deltakerlandsbyen. Sola skinner og det er nesten 30 grader i Rio - til tross for at det er vinter i millionbyen.

- Jeg synes Angola spiller ganske bra. De er gode i forsvar - er oppe i trynet. Og de holder i 60 minutter med det tempoet de har. Det er imponerende, sier Herrem.

- Hva tenker du om Angolas OL-start?

- Mot Romania ble jeg overrasket. Men da de slo Montenegro ble jeg litt sjokkert. Jeg vet jo godt hvor bra Montenegro kan være. De er tøffe i stilen. Angola skyter, finter og løper mye, sier Herrem.

<strong>I FORM:</strong> Veronica Egebakken Kristiansen i deltagerlandsbyen dagen før Angola-kampen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I FORM: Veronica Egebakken Kristiansen i deltagerlandsbyen dagen før Angola-kampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Motivasjon

Veronica Kristiansen var Norges beste offensive spiller i seieren mot Spania. Nå håper hun å ta med seg den gode følelsen videre i OL.

- Jeg har sovet veldig godt i natt. Jeg er veldig gira og den innstillingen og aggressiviteten skal jeg ta med meg inn i de andre kampene, sier Kristiansen, som etter kampen i går fortalte at søstrene hennes hadde sendt henne motivasjonsvideoer.

- Skal du fortsette å se de samme motivasjonsvideoene?

- Njææ. Jeg må hvertfall finne en måte å finne det samme tenningsnivået på.

- Hva tenker du om Angolas OL-start?

- Angola er søren meg gode. De er spretne og sterke. De løper helt sinnssykt mye og vi må levere en toppkamp. Det er overraskende, og det er spesielt å se lagene rundt oss bli bedre og bedre. Det betyr at vi også må heve kvaliteten, sier Kristiansen til Dagbladet.

Også keepertrener Mads Olsson måtte innrømme til norsk presse i dag at han ikke hadde sett for seg et afrikansk lag i teten i gruppe A. Både Angola og Brasil har fire poeng i toppen.

- Ja, vi er litt overrasket, sier Olsson.

Feiret med biff

Stine Bredal Oftedal har også latt seg imponere av den afrikanske nasjonen.

Fakta: Gruppe A.

Gruppe A:

Spania – Norge 24-27 (10-11), Brasil – Romania 26-13 (14-9), Angola – Montenegro 27-25 (12-12).

Stillingen:

1) Brasil 4 (57-41),

2) Angola 4 (50-44),

3) Spania 2 (49-46),

4) Norge 2 (55-55),

5) Montenegro 0 (44-52),

6) Romania 0 (32-49).

- Angola er et merkelig lag. De har prestert ekstremt bra til nå og vi forventer en tøff kamp. De er ekstremt gode én mot én. Det blir fryktelig tøft. Da de slo Romania, tenkte jeg at det kanskje var undervurdering inne i bildet. Men etter seieren mot Montenegro, så viser det at ingenting er tilfeldig. Det er skummelt for oss. Vi skulle kanskje ønsket en enklere match, men det får vi absolutt ikke nå., sier Oftedal til Dagbladet.

- Hva gjorde dere etter seieren i går?

- Vi småfeirer litt etter en sånn kamp, men så er det fokus på ny kamp, sier Oftedal med et glis.

Camilla Herrem forteller:

- Etter en slik seier går vi ut og spiser på en veldig god biffrestaurant. Det var god stemning rundt bordet og det var godt å komme seg litt ut av landsbyen. Biff og Cola, sier Herrem og ler.

Norge - Angola spilles klokka 21.40 norsk tid onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer