FOR MYE VIND: Are Strandli og Kristoffer Brun får ikke konkurrert onsdag på grunn av sterk vind. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB Scanpix
FOR MYE VIND: Are Strandli og Kristoffer Brun får ikke konkurrert onsdag på grunn av sterk vind. Foto: Damien Meyer / AFP / NTB ScanpixVis mer

OL-roingen avlyst på grunn av sterk vind

Været skaper igjen trøbbel for roerne i OL. Det blir ingen roing onsdag.


Den norske dobbeltsculleren med Are Strandli og Kristoffer Brun skulle opprinnelig i aksjon 14.20 onsdag, men kunne vende tilbake til hotellet da beskjeden om utsettelsene ble kjent i 13-tiden.

– Vi bor relativt nær banen og kan handle raskt. Vi har bestemt oss for å være rolige i slike situasjoner. De har ingen store innveiingsproblemer, så for oss er dette ingen ulempe slik det kan være for våre konkurrenter, sier landslagstrener Johan Flodin til NTB.

Det ble først meldt at øvelsene skulle gjennomføres senere på ettermiddagen, men dystre værutsikter gjorde at samtlige av onsdagens øvelser blir utsatt, foreløpig på ubestemt tid.

– Det blåser fra den andre siden i dag og er ganske mye motvind. Men det går fint å trene de første 1000 meterne, og det har vi gjort, forteller Flodin.

Forsøksheatet til Brun og Strandli ble også utsatt én dag. I tillegg ble første konkurransedag i OL-roingen preget av mye vind og store bølger, og en serbisk båt gikk rundt.

Flodin skulle i et lagledermøte klokken 15 norsk tid. Der blir det videre programmet for roerne bestemt. Hvis det blir nødvendig, kan de bruke søndag, som er satt opp reservedag i programmet.

– Dessverre ser det ikke så bra ut i morgen heller. De vil nok forsøke å unngå så lenge som mulig å måtte bruke reservedagen, sier Flodin

(NTB)