Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL ryker likevel for Tiril Sjåstad Christiansen

- Det er for vondt, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tiril Sjåstad Christiansen stiller likevel ikke til start under OL i Sotsji. Det kommer fram i en pressemelding.

- Jeg skjønte selv at det ikke fungerer å kjøre. Det er for vondt, og det er ingen vits å delta når jeg ikke kan gjøre mitt beste, slik jeg har lyst til. Det har vært knallhardt bare å komme så langt som hit, men det har vært verd det, sier Sjåstad Christiansen, som er på plass i Sotsji.

- Jeg har fått opplevd litt av OL i alle fall. Og jeg har lært en del både av prosessen fra desember til nå og av å være her, sier hun i pressemeldinga.

X-Games-gull Sjåstad Christiansen røk korsbåndet 5. desember, men en knallhard opptreningsfase gjorde at hun likevel hadde store håp om å kunne delta i mesterskapet i Russland.

- Jeg har hatt noen «rå» dager i Trysil. Du aner ikke hvor lettet jeg er, og du aner ikke hvilken følelse det var å mestre de store hoppene, sa Sjåstad Christiansen da hun hadde fått grønt lys for OL forrige uke.

18-åringen fra Geilo har gull i X-Games fra Aspen, og sølv i samme konkurranse fra Tignes. I tillegg har hun tre NM-gull. Sjåstad Christiansen var regnet som én av de største medaljekandidatene under lekene i Sotsji.

- Levert maksimalt Olympiatoppens behandlende lege, Lars Engebretsen, er imponert over den unge twintip-kjøreren.

 - Tiril har gjort en stor jobb, hjemme har hun trent tre-fire ganger til dagen og levert det maksimale av hva en kan forvente av en skadet utøver. Her nede har hun blitt fulgt opp helsemessig hele tiden. Hun har vondt når hun trener, og her kreves det å være i perfekt fysisk form om en skal delta, sier Engebretsen i pressemeldinga.

Sjåstad Christiansen skal nå ta det helt med ro i to-tre uker, før en operasjon venter.

- Vi er imponert over den innsatsen Tiril har lagt ned. Den siste tommelen opp for deltakelse fikk hun etter testing på store og mellomstore hopp i Trysil. Etter gradvis testing her i Sotsji, ser vi at forholdene er for harde og påkjenningene så store, at legens bedømming er riktig. Men Tiril har en lang karriere foran seg. Det kommer flere OL, sier landslagssjef Christopher Frankum i pressemeldinga.

MISTER OL: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
MISTER OL: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart