Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-seilere må konkurrere blant dyrelik i Rio

- Det største problemet er lukt og kadavere.

SØPPEL: Det flyter over av søppel i Guanabara Bay i Rio de Janeiro. OL-seilerne har godtatt at de kan komme til å konkurrere blant kadavre i mesterskapet. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo/NTB Scanpix
SØPPEL: Det flyter over av søppel i Guanabara Bay i Rio de Janeiro. OL-seilerne har godtatt at de kan komme til å konkurrere blant kadavre i mesterskapet. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-seilerne har godtatt at de kan komme til å konkurrere blant kadavre under Rio de Janeiro-OL neste år.

- Seilerne har klaget og det med rette. Vi har undersøkt vannkvaliteten og forholdene. Det er ikke snakk om helsefare. Derfor har de fleste seilerne nå akseptert at det er der de skal seile, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg til NTB.

- Det største problemet er lukt og kadavere (døde dyr i forråtnelse) som kommer flytende nedover. De lover å rydde opp cirka 80 prosent. Det klarer de ikke.

Det er flere utfordringer i Rio-området. Kloakk fosser i perioder ut der roere og andre vannsportutøvere skal konkurrere i OL. Det internasjonale roforbundet (FISA) krever at vannet blir testet for virus.

Arrangøren har fått kraftig kritikk for å ha gjort lite med å bekjempe forurensningen i sjøen. Utenfor den berømte stranden Copacabana har det vært målt svært unormale verdier av både virus og bakterier.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!