McLaren-rapport doping:

OL-skandalen: Får vi noen gang vite hvem av Putins skihelter som lurte oss?

Foreløpig vet vi bare hvordan russerne jukset under statlig kontroll i fem år, men ikke hvilke av de 695 mistenkte utøvere deres som gjorde det.

GODKJENTE ALT: Vladimir Putin med tidligere sportsminister Vitaly Mutko  på tribunen under guttas skistafett i Sotsji-OL. De tok ingen sjanser,  og sørget for at vertsnasjonen stilte godt dopet til lekene. FOTO: AFP/  Mikhail Klimentyev.
GODKJENTE ALT: Vladimir Putin med tidligere sportsminister Vitaly Mutko  på tribunen under guttas skistafett i Sotsji-OL. De tok ingen sjanser,  og sørget for at vertsnasjonen stilte godt dopet til lekene. FOTO: AFP/  Mikhail Klimentyev. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (DAGBLADET): Martin Johnsrud Sundby vil knapt snakke om den OL-medaljen på 5-mila i Sotsji som kanskje kommer. Det eneste han vil si, er at han håper de tre russerne foran ham på resultatlista var rene. Martin tror ikke noe annet, og det gjør han klokt i:

Rene langrennsløpere som er blitt snytt i løpet av karrieren, er foreløpig sikrere på lønn i himmelen enn her på jorda.

Fortsatt holder Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) på med Kristina Smiguns to gull fra vinter-OL i 2006 uten at vi vet noe om hvordan den saken vil ende. Det vet vi heller ikke om de russiske langrennsløperne som omtales i rapportene fra den WADA-utnevnte dopingjegeren; den meget erfarne jussprofessoren Richard McLaren fra Canada.

DET eneste vi er sikre på etter at hans omfangsrike rapport nummer to ble publisert i går, er at det finnes flere langrennsløpere blant de omlag 1 000 russiske idrettsutøverne fra 30 forskjellige sportsgrener som ble sluset gjennom et statlig dopopplegg med faste svindeldoseringer og bytting av urinprøver.

Og så er det mulig å se at dette ikke er vestlige eventyr om fæle russere, men harde fakta om en fæl svindel:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer