Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-snøen tenner gullhåpet: - Det er snø vi drømmer om

De norske fartsgutta trives i OL-bakken. Snøen passer dem perfekt, og de har lagt en plan for å ta de nødvendige hundredelene før utforen på søndag.

SMILTE: Kjetil Jansrud etter dagens runde i utforløypa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SMILTE: Kjetil Jansrud etter dagens runde i utforløypa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JEONGSEON (Dagbladet): Sprengkulden og den sure vinden som har preget OL-bakkene i uka før OL har sluppet opp.

Torsdag morgen var det påskestemning i alpinanlegget i Jeongseon.

En som smilte ekstra godt på sletta etter den første av tre gjennomkjøringer før utforen, var Kjetil Jansrud.

32-åringen var nummer to på resultatlista på den første treningen.

Etter noen uker med sykdom, som nå ser ut til å ha sluppet, var det viktig.

Perfekt snø

De tre som skal kjøre OL-utforen for Norge, digger forholdene i Sør-Korea.

- Det er nesten perfekte forhold. Det passer oss bra. Løypa er på den lettere siden, men det er mye hopp og terreng og det er vanskelig å kjøre fort her. Jeg er veldig komfortabel her, sier Kjetil Jansrud.

Men hva betyr egentlig det? Og hvorfor trives de så godt?

- Det er ekstremt bra. Det er sol i hele bakken og forholdene er perfekte. Med det tørre klimaet som er her så er det lett å få til bra forhold, og arrangørene har virkelig gjort en bra jobb. Det er snø vi drømmer om, forklarer Aleksander Aamodt Kilde til Dagbladet, som tidligere sagt at det en amerikansk type snø, som er tørr og fin.

Han fortsetter:

- Det er utrolig morsomt å kjøre her. Det er en ganske lett utforløype sammenliknet med noen av de vi kjører i verdenscupen. Det gjør at alle kan kjøre fort. Du må prøve å holde snittfarten oppe hele tiden og alltid tenke på at du må tørre å slippe på. I og med at det er så fin snø har du lyst til å legge deg på kant og bare kjøre gjennom løypa for det er så digg, men du må prøve å slippe opp.

Han får støtte av Aksel Lund Svindal, som gjennomførte en grei første trening. Etter noen roligere dager virket kneet også bra.

FORNØYD: Aksel Lund Svindal. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORNØYD: Aksel Lund Svindal. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Snøen er veldig fin, hvis man kan si det? Når du går knaker det, og det er mye friksjon i snøen. Du må være snill med snøen hele tiden, og har ikke tid til å gjøre noen feil. Vanligvis kan du «trykke til ekstra» så kommer du tilbake i sporet, men det bremser veldig her, forklarer Svindal til Dagbladet.

Og på et sånn føre i denne løypa, er det sånn at har du først mistet fart, er det vanskelig å komme opp igjen i den hastigheten som er nødvendig for å vinne OL-medaljer. Det er ingen bratte partier å få den igjen i. Det går sving i sving.

Detaljnivå

Derfor blir det også viktig for de norske gutta å bruke god tid på å finne den helt riktige linjen.

I dagene framover kommer de til å bruke mye tid på detaljene:

- Det handler bare om detaljer. Det er en utfor med mye detaljer. Vi kommer til å bruke mye tid på video og har et godt team med oss. Det er viktig at vi er godt forberedt på søndag så vi vet hvordan vi skal ta de hundredelene, for det kommer til å være hundredeler, ikke tideler, som blir avgjørende. Det blir veldig tight og spennende, sier Kjetil Jansrud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!