OL-sølvvinner døde på banen

Hjertet sviktet.

DØDE: Vigor Bovolenta (til venstre) falt om med hjertesvikt i en volleyballkamp på nivå fire i Italia. Foto:     REUTERS/Stefano Rellandini
DØDE: Vigor Bovolenta (til venstre) falt om med hjertesvikt i en volleyballkamp på nivå fire i Italia. Foto: REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

Vigor Bovolenta, som har vunnet OL-sølv i volleyball med Italia, døde etter å ha fått hjertesvikt på banen lørdag.

Den 37-årige firebarnsfaren falt sammen under en kamp på fjerde nivå i det italienske seriesystemet. Alle forsøk på gjenopplivning mislyktes, og han ble erklært død på sykehuset.

Bovolenta spilte på Italias lag som fikk sølv i Atlanta-OL i 1996 etter et dramatisk 2-3-tap for Nederland i finalen. Tometersmannen var også en nøkkelspiller på laget som vant EM-gull i 1995 og EM-sølv i 2001.

Han spilte for Forli, som lørdag spilte bortekamp mot Macerata.

Hjerteproblemer i idretten har fått stor oppmerksomhet den siste uken, etter at Bolton-spiller Fabrice Muambas hjerte stoppet under FA-cupkampen mot Tottenham forrige helg. Han var klinisk død i over en time, men ble berget av legene og har kommet seg oppsiktsvekkende fort. Han er fortsatt på intensivavdelingen.

Da Kilmarnock vant den skotske ligacupen i fotball med finaleseier mot Celtic, døde faren til midtbanespiller Liam Kelly av hjertesvikt på tribunen.

(NTB)