TATT FOR ANDRE GANG: Darja Pisjtsjalnikova risikerer å bli utestengt på livstid etter å ha blitt tatt for doping for andre gang. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
TATT FOR ANDRE GANG: Darja Pisjtsjalnikova risikerer å bli utestengt på livstid etter å ha blitt tatt for doping for andre gang. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELEVis mer

OL-sølvvinner utestengt for bruk av doping - igjen

Diskoskasteren Darja Pisjtsjalnikova risikerer å bli utestengt på livstid.

Diskoskasteren Darja Pisjtsjalnikova, som tok OL-sølvet i London i sommer, er utestengt for doping. Hun avla en positiv prøve like før OL.

Nå har Det russiske antidopingbyrået (RUSADA) utestengt henne med virkning fra 31. oktober. Dette er gjort i samsvar med reglene til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Pisjtsjalnikova avla en positiv prøve 20. mai, og det ble funnet spor av anabole steroider i den testen hun avga. Dersom hun blir funnet skyldig, er det andre gangen hun blir tatt. Hun avga også en positiv prøve i 2008 og har sonet to års utestengelse for det.

Dersom også B-prøven fra testen hun avga 20. mai, viser det samme positive resultatet som A-testen, tyder alt på at hun kommer til å bli utestengt for livstid.

(NTB)