(Dagbladet): Gus Kenworthy er en populær mann i USA. Det er ikke uten grunn. Han ble en folkehelt da slopestyle var på OL-programmet for første gang for fire år siden, da han tok sølv.
Denne gangen gikk det ikke like bra, da han havnet sist i finalen Øystein Bråten vant.
Kenworthy er nemlig veldig glad i hunder, og bryr seg naturligvis om de har det bra.
Matkulturen i Sør-Korea kan sånn sett få en dyreelsker til å steile. Ifølge National Geographic tar sørkoreanerne livet av to millioner hunder årlig for å bruke til mat. Der er det nemlig helt vanlig å spise hund.
- Matt (Kenworthys kjæreste, journ. anm) og jeg hadde et hjerteskjærende besøk på en av Sør-Koreas 17 000 hundefarmer. Man kan selvfølgelig si at hund som mat er en del av koreansk kultur. Og, selv om vi selv ikke synes noe om det, er det ikke opp til oss å trenge vestlig kultur på dem, skriver Kenworthy på Instagram.
Han er dog ikke enig i hvordan hundene behandles. Derfor gjorde han et besøk til en hundefarm, som han ble fortalt skulle holde en god standard. Det gjorde den ikke.
Stengte gården
Gården ble stengt.
- Takket være hardt arbeid av Humane Society International og samarbeid med bonden, ble denne farmen stengt. De 90 hundene her fraktes til USA og Canada, der de skal få nye hjem, skriver Kenworthy.
Han benyttet sjansen til å adoptere en valp selv.
- Jeg kan nesten ikke vente med å gi henne et godt liv, fortsetter 26-åringen.
Det har vært debatt rundt denne matkulturen i dette mesterskapet. Ifølge National Geographic dukket den også opp under OL i Seoul i 1988.
Ifølge magasingiganten er det ingen konsekvenser rent juridisk for å selge hundekjøtt i Sør-Korea, men det er ansett som usmakelig. Men koreanerne skal begynne å bli mer klar over tematikken, og kulturen begynner å bli sett ned på.
Gus Kenworthy ble altså nummer 12 i slopestyle-finalen i OL. Øystein Bråten vant konkurransen.