OL-stjerna knust: - Gråt av smerte

Den finske kunstløpstjerna Emmi Peltonen (22) mister både EM og OL.

SKADET: Emmi Peltonen mister OL. Foto: Shutterstock / NTB
SKADET: Emmi Peltonen mister OL. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er en ankelskade som gjør at Peltones OL-drøm blir knust. Det opplyser hun selv i et langt innlegg på Instagram.

Forrige uke ble det klart at 22 år gamle Peltonen ble erstattet i den finske EM-troppen og søndag forklarte en åpenhjertig Peltonen om grunnen.

Allerede i oktober skal hun ha fått beskjed om at hun trengte operasjon på den skadde ankelen. Peltonen skriver imidlertid at hun de siste månedene har forsøkt alt, for å klare å komme seg gjennom OL-sesongen.

- Den beskjeden var det siste man ønsket å høre før en OL-sesong, men jeg bestemte meg, sammen med trenerne og folk rundt meg, at jeg ville gå «all in» til den aller siste steinen var snudd, skriver Peltonen.

OL-UTØVER: Peltonen deltok i vinter OL i Pyeongchang. Foto: Shutterstock/NTB
OL-UTØVER: Peltonen deltok i vinter OL i Pyeongchang. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Hun skriver at hun har kjempet seg gjennom smertene.

- Hver dag har vært en kamp og jeg har hele tide fortalt meg selv at jeg kan klare det, og har tvunget foten min til å jobbe. Jeg har gitt alt, og det har vært gode dager og dager der jeg gråt av smerte.

Hun hadde et lite håp om hun kunne fullføre sesongen. Så kom det et skikkelig tilbakeslag rett før EM, som satte en stopper for drømmene til Peltonen.

Ankelskaden ble så alvorlig at hun ikke fikk på seg skøytene. Dermed hadde hun ikke annet valg enn å trekke seg fra EM og OL-troppen.

- Det har vært den mest knusende og hjerteskjærende følelsen å akseptere, skriver hun.

Finnen skal nå opereres og starter rehabiliteringen i løpet av de neste ukene.

- Jeg gleder meg til å føle meg frisk igjen og komme tilbake på isen. Jeg ønsker alle lykke til EM og OL, nyt det og hold dere friske, avslutter Peltonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer