Sommer-OL

OL-stjernas rørende historie

Den amerikanske OL-gullvinneren Caeleb Dressel (24) ga bort gullmedaljen sin, men en ting gir han aldri bort.

BANDANA: Calaeb Dressel (t.v) hadde med seg en helt spesiell blå bandana opp på seierspallen. Foto: Shutterstock Editorial
BANDANA: Calaeb Dressel (t.v) hadde med seg en helt spesiell blå bandana opp på seierspallen. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Da det amerikanske laget tok imot sine gullmedaljer etter seieren på 4X100 freestyle kunne den observante seer få med seg noe unormalt i hånda på en av de amerikanske svømmerne.

I Caleb Dressels høyrehånd kunne man nemlig se amerikaneren holde en blå bandana.

- Det er ingen ting i verden som betyr mer for meg enn den bandanaen. Jeg sover med den ved siden av hodet mitt hver natt, har Dressel tidligere uttalt om hodeplagget.

Et spesielt bånd

Men hvorfor betyr den så mye?

Den pleide nemlig å tilhøre en av hans tidligere lærere på videregående, Claire McCool. Det var en person som betydde veldig mye for Dressel.

De to delte et sterkt bånd gjennom skolen, og Dressel har tilegnet mye av hans suksess til McCool og den inspirerende rollen hun spilte i livet hans, ifølge News.com.

Men i 2015 ble McCool diagnostisert med brystkreft og i 2017, 62 år gammel, døde hun av sykdommen. Da fikk Dressel bandanaen i gave av McCools ektemann.

- Claire hadde flere bandasjer hun brukte når hun trente. Jeg ga hver av våre tre døtre en. I tillegg ønsket jeg at Caeleb skulle ha noe som var Claires, fortale Claires ektemann Mike McCool til NBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer